FOTO Cum s-a văzut pe cer „Superluna sângerie”, un fenomen astronomic major

  • Miercuri, 26 mai, a avut loc una dintre cele mai importante eclipse ale anului şi cea mai puternică Lună plină din 2021.
  • Eclipsa este supranumită „Superluna Sângerie”.
  • Vezi mai jos galeria foto cu luna surprinsă în diverse locuri de pe glob: Londra, Shenzhen,Guangdong (China), Jakarta (Indonesia) etc
2059 afișări
Imaginea articolului FOTO Cum s-a văzut pe cer „Superluna sângerie”, un fenomen astronomic major

Cum s-a văzut pe cer Luna plină sau „Superluna sângerie”, un fenomen astronomic major

Una dintre cele mai importante eclipse ale anului 2021 şi, totodată, cea mai puternică Lună plină din acest an s-a produs în această noapte: Superluna Sângerie.

Concret, luna plină a apărut mai mare decât de obicei, deoarece se va afla la perigeu (cea mai apropiată distanţă de Pământ).

Nu este ceva magic, ci doar astronomic: este o eclipsă totală de lună, aceasta „îmbrăcându-se” într-o culoare roşu-portocalie, ce aminteşte de culoare sângelui, de unde şi denumirea.

Totuşi, eclipsa nu a putut fi urmărită la noi în ţară, spectacolul dat de satelului natural al Terrei a apărut pe cerul Americii de Nord şi de Sud, estul Asiei şi Australiei.

Fenomene astronomice vizibile din România

Singurul fenomen astronomic notabil vizibil din România va fi eclipsa inelară de Soare ce va avea loc 10 iunie 2021, conform Observatorului Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad.

În România eclipsa va fi una parţială de Soare, cu o acoperire foarte mică. Fenomenul va fi cel mai bine vizibil în partea de nord a ţării.

Ce eclipse urmează

26 mai 2021 – eclipsă totală de Lună – vizibilă din Oceanul Pacific, estul Asiei, Japonia, Australia, vestul Americii de Nord şi de Sud
10 iunie 2021 – eclipsă inelară de Soare – în nordul extrem, Canada, Groenlanda şi Oceanul Arctic;. din România va fi vizibilă o eclipsă parţială de Soare cu o acoperire mică
19 noiembrie 2021 – eclipsă parţială de Lună – vizibilă din America de Nord, nord-vestul Europei şi Africii, Asia, Australia şi Oceanul Pacific
4 decembrie 2021 – eclipsă totală de Soare – totală în Antarctica şi în sudul oceanului Atlantic;  în Africa de Sud va fi vizibilă o eclipsă parţială de Soare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici