Cum să alegi corect vinul la o cină de afaceri. Ce procent din vinul României merge la export

  • Producţia de vin a României a crescut cu peste 20% anul trecut
  • Doar 3,5% din producţie merge la export
  • Spania, Portugalia şi Italia exportă circa jumătate din ce produc
910 afișări
Imaginea articolului Cum să alegi corect vinul la o cină de afaceri. Ce procent din vinul României merge la export

STIRILE Cum să alegi corect vinul la o cină de afaceri

Succesul unei relaţii profesionale poate depinde de impresia pe care o faci în timpul mesei. La o cină de afaceri, vinul pe care îl alegi poate fi ca o carte de vizită care vorbeşte în locul tău. Fie că negociezi un contract sau poate deja îl semnezi, fie că îţi cunoşti partenerii şi colaboratorii, nu uita să acorzi importanţă nu numai mâncării pe care o vei comanda, ci şi vinului. 

Cel mai scump vin ajunge în state precum China, Canada şi Polonia, care nu produc vin. În Spania, vinul românesc ajunge la 1,1 euro per litru dar din totalitatea vinului trimis peste graniţe doar 15-20% este îmbuteliat. Pe piaţa din România sunt peste 180 de crame care produc vin îmbuteliat.

Violeta Scrişu, jurnalistă şi influencer, îţi dă câteva sfaturi.

Iată ce spune Violeta Scrişu, influencer:” Este de preferat să alegem, spre exemplu, un Cabernet Sauvignon pentru că este un vin puternic aromatizat cu note de cireşe negre, coacăză sau cedru. Are o culoare roşie puternică, ceea ce transmite elganţă. Cel mai bine este asociat cu alimente precum mielul, vita, cărnurile afumate sau brânzeturi ferme. De asemenea, puteţi opta pentru un Sauvignon Blanc. Este un vin uşor, cu o culoare galben-verzuie, recomandat pentru întâlnirile de afaceri datorită rafinamentului adus. Apropo, reţineţi! Conform bunelor maniere, paharul de vin se ţine astfel încât să nu lase urme pe pahar”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici