Cum se va forma spiritul ecologic al moscoviţilor: Primăria a creat o bancă online cu ciripituri de păsărele

Primăria din Moscova a anunţat, marţi, că a creat o bancă online cu ciripituri de păsărele, care pot fi descărcate gratuit, "pentru a forma spiritul ecologic al moscoviţilor".

247 afișări
Imaginea articolului Cum se va forma spiritul ecologic al moscoviţilor: Primăria a creat o bancă online cu ciripituri de păsărele

Cum se va forma spiritul ecologic al moscoviţilor: Primăria a creat o bancă online cu ciripituri de păsărele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ciripiturile păsărilor din capitala rusă şi din împrejurimile acesteia au fost repertorizate şi înregistrate într-un catalog care va fi distribuit în parcuri, în şcoli şi în biblioteci, a anunţat Anton Kulbachevsky, directorul departamentului pentru Mediu din primăria Moscovei.

Catalogul va include ilustraţii şi descrieri ale speciilor locale de păsări, însoţite de coduri-bară care trimit cititorul spre fişiere ce pot fi descărcate de pe internet şi care permit ascultarea ciripitului acelei specii de păsări.

"Catalogul va contribui la formarea spiritului ecologic al moscoviţilor", a explicat Anton Kulbachevsky.

În total, aproape 250 de specii de păsări trăiesc în regiunea Moscovei, dintre care 160 trăiesc chiar în oraş, potrivit Uniunii ruse pentru protecţia păsărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici