Cum va arăta SAGRADA FAMILIA când va fi finalizată în 2026 - VIDEO

Când arhitectul spaniol Antoni Gaudi a murit, lovit de tramvai, pe 10 iunie 1926, el se afla în plin proces de construcţie a catedralei dedicate Sfintei Familii - Sagrada Familia - din Barcelona. Optzeci şi şase de ani mai târziu, catedrala este încă în lucru.

23013 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta SAGRADA FAMILIA când va fi finalizată în 2026 - VIDEO

Bazilica Sagrada Familia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Construcţia masivei bazilici a început în 1982, iar după moartea lui Gaudi, nouă arhitecţi au fost numiţi pentru a finaliza opera arhitectului spaniol, scrie gizmodo.com.

Actualul arhitect, Jordi Fauli, susţine că proiectul va fi finalizat complet în 2026, iar fundaţia care se ocupă de construcţia celebrei catedrale a dat publicităţii o înregistrare 3D în care se poate vedea cum vor decurge lucrările şi cum va arăta Sagrada Familia atunci când va fi finalizată.

Există însă polemici, ţinând cont de faptul că în urma unui incendiu ce a avut loc în 1936 în biserică au fost distruse toate planurile, schiţele şi modelele pe care Gaudi le-a lăsat în urmă privind Sagrada Familia. Deci, sarcina arhitecţilor ce i-au urmat a fost să interpreteze cum cred ei că genialul Gaudi ar fi vrut să arate opera sa în final.

Jordi Fauli trebuie să se ocupe, astfel, de ridicarea turnului central al catedralei, care va avea 172 de metri înălţime, şi a faţadei principale, cunoscută sub numele de Faţada Gloriei.

Biserica are 18 turnuri, în ordinea înălţimii reprezentând pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelişti, Sfânta Fecioară şi, cel mai înalt turn, pe Iisus Hristos. Turnul central al lui Isus va avea montată pe el o cruce uriaşă. Înălţimea totală, de 172 de metri, este cu un metru mai mică decât a unui deal de lângă Barcelona, deoarece Gaudi considera că lucrarea sa nu trebuie să fie mai mare decât cea a lui Dumnezeu.

Biserica are 3 faţade: a Naşterii (spre est), a Gloriei (spre sud) şi a Patimilor (spre vest).

Cupola naosului a fost terminată în 2000, iar în prezent se lucrează la turnul lui Isus. Biserica este construită din donaţii şi din banii obţinuţi pe bilete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici