Cuplul Nicolas şi Cécilia Sarkozy, pe cale de a se despărţi

Presa franceză nu aşteaptă decât unda verde de la palatul prezidenţial pentru a anunţa ceea ce, pentru unii, nu mai este de mult un secret: divorţul cuplului prezidenţial Nicolas şi Cécilia Sarkozy, considerat "cea mai glamour" pereche din câte a dat Palatul Elysée, relatează tdg.ch.

1 afișare
Imaginea articolului Cuplul Nicolas şi Cécilia Sarkozy, pe cale de a se despărţi

Cuplul Nicolas şi Cécilia Sarkozy, pe cale de a se despărţi

Presa din Hexagon aşteaptă un comunicat de la Elysée sau o declaraţie a Céciliei Sarkozy pentru a publica titlurile de o şchioapă pe pagina întâi. Paginile sunt deja pregătite, a confirmat redactorul-şef al unei mari reviste, pentru cotidianul elveţian Tribune de Géneve. Informaţia este aşteptată de vinerea trecută, dar până în prezent nu s-a întâmplat nimic.

Jurnaliştii francezi au urmărit-o pe prima doamnă a Franţei până la Geneva, după ce au aflat, după multe verificări, că ea s-a refugiat aici timp de trei săptămâni. Protejată de gărzile de corp, doamna Sarkozy a petrecut două nopţi la hotelul La Réserve, exact în momentul în care în Franţa era în toi polemica referitoare la rolul jucat de ea în eliberarea infirmierelor bulgare. Nu este exclus, scrie site-ul ziarului elveţian, ca ea să fi stat acolo şi altădată sau să fi prevăzut şi alte sejururi. Mai mult, ziarul susţine că Cécilia Sarkozy a plătit, pentru două nopţi, doar o sumă cuprinsă între 1.090 şi 3.130 de euro. În ultimele zile, în orice caz, ea nu a stat la Geneva, ci la Londra.

Absenţele primei doamne a Franţei încep să pună mari probleme serviciilor de protocol. Acest lucru s-a putut vedea în Statele Unite, unde Cécilia a refuzat să vină la seara oferită de familia Bush, pretextând o durere de gât, şi, mai recent, când a refuzat să meargă în Bulgaria, unde era, totuşi, foarte aşteptată.

Problemele cuplului prezidenţial nu mai sunt de domeniul privat. Totuşi, presa franceză încă nu ştie cum să abordeze subiectul. "Să fie oare o chestiune de etică?", se întreabă cotidianul elveţian. Nu numai. Patronii de presă sunt toţi prieteni cu preşedintele, scrie Tribune de Geneve. Atâta vreme cât informaţia nu este oficială, ea nu există. Cécilia şi Nicolas Sarkozy nu mai locuiesc sub acelaşi acoperiş. Este suficient pentru a putea vorbi despre o despărţire? Câteva ziare au început deja să se aventureze în cercetarea subiectului. Multe, însă, aşteaptă "permisiunea" prezidenţială pentru a putea scrie despre acest lucru.

Şi totuşi, în ciuda celor afirmate de presa elveţiană, informaţia presupusei despărţiri dintre "Nico şi Cécé", cum au fost porecliţi de realizatorii unei celebre emisiuni tv, a circulat şi în presa franceză, chiar dacă mai mult pe site-uri anti-sarkozy sau pe bloguri.

Nouvel Obs a afirmat, joi, citând jurnaliştii americani, că, la meciul de rugby Franţa-Georgia, Nicolas Sarkozy i-ar fi mărturisit omologului şi amicului său georgian, Mihail Saakaşvili, că nu mai exclude posibilitatea de a redeveni în curând celibatar.

Le Canard Enchaîné dă asigurări, la rândul său, în ediţia din 10 octombrie, că Claude Guéant, secretar general la Elysée, ar căuta prin arhive numele şefilor de stat sau de guvern francezi care au divorţat în timpul mandatului. Ancheta nu a ajuns, deocamdată, se pare, decât la un singur nume, Andréas Papandréou, fostul premier grec.

Cu o declaraţie grea, plină de subînţelesuri, dezvăluită tot de Le Canard Enchaîné, preşedintele ar fi conchis, plin de pragmatism: "Bine că există rugby-ul, te face să uiţi de restul".

Fiecare are propria părere despre posibila separare şi fiecare are o justificare pentru absenţele Céciliei Sarkozy din ultima vreme. Unii politicieni susţin că Cécilia vrea să joace un rol à la Diana sau à la Jackie Kennedy. Alţii spun că singurul motiv al eclipsării sale de pe scena publică ar fi dorinţa de a acţiona din umbră. Dimpotrivă, sunt şi voci care susţin că jocurile de culise n-ar fi suficiente pentru Cécilia, ea nu s-ar putea mulţumi doar cu atât - "Cécilia va fi Eva Peron sau nu va fi nimic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici