Cuţite şi furculiţe, confiscate de la participanţii la Festivalul Peninsula

Aproape o sută de cuţite şi furculiţe au fost confiscate de la participanţii la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş, în prima zi a evenimentului, de către personalul de pază, obiectele urmând să fie înapoiate acestora la finalul festivalului.

29 afișări
Imaginea articolului Cuţite şi furculiţe, confiscate de la participanţii la Festivalul Peninsula

Cuţite şi furculiţe, confiscate de la participanţii la Festivalul Peninsula (Imagine: Mediafax Foto)

"Am reţinut respectivele obiecte pentru că, potrivit regulamentului festivalului, vizitatorii nu pot introduce obiecte ascuţite. Personalul de pază şi securitate e dotat cu detectoare de metal, orice obiect ce nu poate fi introdus pe teritoriul festivalului este depozitat într-o locaţie securizată, în depozitul nostru. Fiecare dintre obiectele reţinute a primit un număr de ordine şi va fi înapoiat la sfârşitul festivalului. Am văzut aseară (joi seara - n.r.) obiectele reţinute, în general sunt furculiţe şi cuţite, aproape o sută de bucăţi. Din câte ştiu eu, cuţitele sunt încadrate în categoria armelor albe", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Festivalului Peninsula, Camelia Sisko.

Aceasta a precizat că participanţii la festival pot găsi astfel de obiecte, însă din plastic, la comercianţii din zona de desfăşurare a festivalului.

"Ne luăm toate măsurile de siguranţă, nu vrem incidente", a conchis Sisko.

Potrivit Grupării Mobile de Jandarmi din Târgu Mureş, peste 130 de jandarmi vor asigura, zilnic, ordinea publică la festivalurile Peninsula şi "Sighişoara Medievală", care se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână.

Circa 95.000 de persoane sunt aşteptate la Festivalul Medieval de la Sighişoara şi la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, programate pentru sfârşitul săptămânii, motiv pentru care la acestea au fost mobilizate şi câteva zeci de poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici