Dacă ai ratat eclipsa de soare, vezi ce planete poţi admira în perioada următoare la un observator astronomic

  • Datorită solstiţiului de vară de duminică, până în 25 iunie, avem cea mai mare durată a zilelor din an.
  • De luni, zilele se vor scurta treptat pana în decembrie, pentru ca soarele apune mai devreme.
  • În ultima săptămână din iunie şi în luna iulie, dar şi în toamnă ţi se vor arăta la observatorul astronomic din Capitală: Luna, Marte, Jupiter şi Saturn.
958 afișări
Imaginea articolului Dacă ai ratat eclipsa de soare, vezi ce planete poţi admira în perioada următoare la un observator astronomic

Ce planete poţi vedea perioada următoare la un observator astronomic

Solstiţiul de vară a avut loc duminică, la 44 de minute după miezul nopţii. 7-8 ore mai târziu, s-a produs şi eclipsa de soare. Duminică ai parte de cea mai lungă zi de vară, dar de luni, soarele va începe să apună tot mai devreme cu fiecare zi ce trece.

Dacă ai ratat eclipsa, câteva planete ţi se vor arăta în toată splendoare în lunile următoare.

 „În perioada aceasta, până în 25 iunie, avem cea mai mare durată a zile, chiar astăzi ziua durează 15 ore şi 32 de minute, adică foarte mult. Dar de astăzi, până în decembrie, ziua o să înceapă treptat treptat să scadă. (...) Astăzi s-a produs şi o eclipsă de soare. S-a văzut din România parţială, ea a fost o eclipsă inelară de soare”, explică astronomul Elizabeth Petrescu.

„În luna  iulie, deja o să avem si planete pe cer, cum este Jupiter. Dacă veniţi la sfârşitul lunii iulie şi în toamnă, vom avea şi Marte pe cer şi Jupiter, şi Saturn”, a mai spus specialista.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici