Dan Nelson îşi dă în judecată foştii colegi din trupa Anthrax pentru 2,65 milioane de dolari

Cântăreţul Dan Nelson şi-a dat în judecată foştii colegi din trupa Anthrax, cerând daune de 2,65 milioane de dolari, pe motiv că aceştia ar fi dat declaraţii false în legătură cu plecarea sa din formaţie.

165 afișări
Imaginea articolului Dan Nelson îşi dă în judecată foştii colegi din trupa Anthrax pentru 2,65 milioane de dolari

Trupa Anthrax (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Suma cerută de Nelson include, de asemenea, şi drepturile de autor pe care managementul fostei sale trupe nu i le-ar fi plătit, informează nme.com.

Dan Nelson a părăsit trupa Anthrax în 2009, după ce înregistrase o parte din materialul pentru un nou album al formaţiei. El a fost atunci înlocuit de John Bush, care a părăsit trupa la scurt timp, fiind înlocuit la rândul său de Joey Belladonna, care a lucrat cu Anthrax pentru cel de-al zecelea album al formaţiei - "Worship Music".

Potrivit New York Post, Nelson cere daune morale trupei, susţinând că bateristul Charlie Benante, basistul Frank Bello şi chiaristul Scott Ian au declarat, în mod fals, în "numeroase interviuri", că el "ar fi părăsit brusc formaţia", după ce s-a îmbolnăvit, şi şi-a forţat astfel colegii să anuleze un turneu.

Nelson s-a arătat nemulţumit că este descris, astfel, ca un om "abuziv" în interviuri şi susţine că foştii colegi l-ar fi calomniat intenţionat şi că din cauza lor ar fi pierdut anumite sume de bani.

Totodată, acesta spune că ar fi semnat o parte dintre piesele de pe albumul "Worship Music", dar nu a fost plătit ca atare.

Dan Nelson a intentat procesul săptămâna aceasta, la o instanţă din New York.

Anthrax este o trupă americană de heavy metal înfiinţată la New York în 1981, devenită ulterior una dintre cele mai populare formaţii de pe scena trash metal-ului anilor '80. După ce acest curent a câştigat o popularitate tot mai mare, la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusă în "The Big Four" (Cei patru mari), grupul celor mai celebre formaţii ale acestui curent muzical, alături de Metallica, Megadeth şi Slayer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici