Daniel Day-Lewis şi Julie Christie, recompensaţi de Sindicatul actorilor americani

Daniel Day-Lewis, Julie Christie şi colectivul de actori al filmului "Nu există ţară pentru bătrâni" s-au numărat, duminică, printre marii câştigători ai premiilor Sindicatului actorilor americani (SAG), un motiv în plus pentru a se număra printre favoriţii premiilor Oscar pe 2008.

1 afișare
Imaginea articolului Daniel Day-Lewis şi Julie Christie, recompensaţi de Sindicatul actorilor americani

Daniel Day-Lewis şi Julie Christie, recompensaţi de Sindicatul actorilor americani

Fără a mai constitui o surpriză, irlandezul Daniel Day-Lewis şi britanica Julie Christie au fost recompensaţi de membrii Screen Actors Guild cu premiul pentru cel mai bun rol principal, pentru portretul unui căutător de petrol fără scrupule din "There Will Be Blood" şi, respectiv, pentru interpretarea unei victime a maladiei Alzheimer din "Away from her". Day-Lewis a dedicat trofeul său lui Heath Ledger, decedat săptămâna trecută, la New York, la vârsta de 28 de ani, subliniind că actorul australian se numără printre cei care l-au inspirat şi l-au convins să-şi continue cariera.

Nici premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar nu a constituit o surpriză, acesta revenindu-i actorului spaniol Javier Bardem, pentru partitura unui ucigaş psihopat din "Nu există ţară pentru bătrâni". La fel ca şi Julie Christie şi Daniel Day-Lewis, Javier Bardem se numără printre actorii care în sezonul acesta au câştigat majoritatea premiilor oferite de grupurile de specialişti ale industriei americane de film.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin a făcut o excepţie, fiind atribuit actriţei Ruby Dee, în vârstă de 83 de ani, pentru rolul său din "Gangster american", în regia lui Ridley Scott. La categoria "cel mai bun rol secundar feminin", majoritatea premiilor, inclusiv Globul de Aur, au fost obţinute de actriţa australiană Cate Blanchett, pentru rolul din "I'm Not There".

În ceea ce priveşte premiile SAG pentru televiziune, marele câştigător la categoria "dramă" este serialul "Clanul Soprano", care, deşi s-a încheiat anul trecut, încă mai culege premii. Astfel, premiul pentru cel mai bun actor a revenit lui James Gandolfini, iar premiul pentru cel mai bun rol feminin a revenit lui Edie Falco. În plus, "Clanul Soprano" a mai obţinut şi premiul pentru cel mai bun colectiv de actori într-un serial de televiziune - dramă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici