Daniel Radcliffe, protagonistul francizei "Harry Potter", a primit o stea pe Walk of Fame

Actorul britanic Daniel Radcliffe, protagonistul filmelor din franciza "Harry Potter", a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi, la Los Angeles, informează lefigaro.fr.

280 afișări
Imaginea articolului Daniel Radcliffe, protagonistul francizei "Harry Potter", a primit o stea pe Walk of Fame

Daniel Radcliffe, protagonistul francizei "Harry Potter", a primit o stea pe Walk of Fame (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Steaua dedicată actorului britanic este cea de-a 2.565-a de pe celebrul bulevard din Hollywood. La ceremonia de inaugurare oficială a stelei, starul britanic a spus că se simte onorat şi în acelaşi timp uluit de faptul că numele său este de acum înainte expus alături de cele ale unor artişti de referinţă din industria de divertisment.

"În urmă cu câteva luni, mă plimbam pe aici cu nişte prieteni şi am fost bulversat de toate aceste nume mari alături de care urma să fie gravat şi al meu", a declarat Daniel Radcliffe, în vârstă de 26 de ani.

"Atunci când creşti în Anglia, când auzi numele Hollywood, te gândeşti imediat la acea imagine cu literele uriaşe de pe acel deal, dar şi la numele celebrităţilor gravate pe trotuar", a adăugat el.

Daniel Radcliffe se află în această perioadă la Los Angeles pentru a-şi promova cel mai recent film, "Victor Frankenstein", regizat de Paul McGuigan, în care joacă alături de James McAvoy.

Actorul britanic este unul dintre puţinii copii-vedetă care reuşesc să îşi construiască o carieră de succes în cinematografie şi după ce devin adulţi.

Daniel Radcliffe a devenit celebru după ce a interpretat rolul ucenicului vrăjitor în filmele din seria "Harry Potter".

După încheierea filmelor din seria "Harry Potter", unde a jucat rolul principal timp de zece ani, Daniel Radcliffe a interpretat diverse roluri în producţii de televiziune, în lungmetraje, precum şi în piese de teatru, care au fost bine primite de criticii de specialitate.

În 2007, Daniel Radcliff a jucat în lungmetrajul TV "My Boy Jack", în care a interpretat rolul tragic al fiului în vârstă de 17 ani al scriitorului Rudyard Kipling, trimis pe front în timpul Primului Război Mondial.

Starul britanic, în vârstă de 26 de ani, a mai jucat în lungmetrajul "Femeia în negru/ The Woman in Black" (2012), dar şi pe Broadway, în musicalul de succes "How To Succeed In Business Without Really Trying". Actorul a fost distribuit, de asemenea, în filmul de ficţiune "Coarne/ Horns", regizat de Alexandre Aja, care a fost lansat la sfârşitul anului 2014.

Actorul britanic a făcut senzaţie, în urmă cu câţiva ani, când a apărut nud, în rolul Alan Strang din piesa de teatru "Equus", de Peter Shaffer, pusă în scenă pe West End (Londra) şi pe Broadway (New York).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici