Daniel Radcliffe vrea să îl interpreteze pe starul rock Iggy Pop, într-un nou film

Actorul britanic Daniel Radcliffe, devenit celebru cu rolul principal din franciza de succes "Harry Potter", vrea să interpreteze pe marele ecran rolul cântăreţului rock Iggy Pop, informează contactmusic.com.

89 afișări
Imaginea articolului Daniel Radcliffe vrea să îl interpreteze pe starul rock Iggy Pop, într-un nou film

Daniel Radcliffe vrea să îl interpreteze pe starul rock Iggy Pop, într-un nou film (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat recent de Daniel Radcliffe unui post de radio din Statele Unite ale Americii, actorul britanic a vorbit despre "asemănările fizice" dintre el şi cântăreţ. Rolul lui Iggy Pop a fost interpretat pe marele ecran şi de toboşarul formaţiei Foo Fighters, Taylor Hawkins, în filmul "CBGB", de Randall Miller, lansat anul trecut şi care a fost intens criticat şi a reprezentat un eşec din punct de vedere comercial.

De asemenea, în ceea ce priveşte muzica, Daniel Radcliffe a vorbit despre pasiunea sa pentru formaţia britanică indie The Libertines. "Am fost obsedat de Pete (Pete Doherty, solistul formaţiei, n.r.) în timpul adolescenţei mele, obsedat absolut de The Libertines. Şi apoi l-am văzut în tren, bând o cană cu ceai. (...) Obişnuiam să îmi fac griji pentru el când eram tânăr. Îmi era teamă pentru el, având în vedere stilul lui de viaţă, drogurile. Nu i-am spus nimic. Este treaba lui. De ce ar fi vrut să audă ceva de la mine?", a mai spus actorul britanic.

Radcliffe a declarat anterior că şi-ar dori să joace rolul unui supererou şi a sugerat că ar putea fi Robin din viitorul film cu Ben Affleck "Batman". Deşi mereu va fi cunoscut pentru rolul lui Harry Potter din franciza omonimă, Radcliffe a demonstrat că este un actor versatil după încheierea seriei.

Astfel, după ce a jucat rolul principal timp de zece ani în "Harry Potter", Daniel Radcliffe a interpretat diverse roluri în producţii de televiziune, în lungmetraje, precum şi în piese de teatru, care au fost bine primite de criticii de specialitate.

În 2007, Daniel Radcliffe a jucat în lungmetrajul TV "My Boy Jack", în care a interpretat rolul tragic al fiului în vârstă de 17 ani al scriitorului Rudyard Kipling, trimis pe front în timpul Primului Război Mondial.

Starul britanic, în vârstă de 25 de ani, a mai jucat în lungmetrajul "Femeia în negru/ The Woman in Black" (2012), dar şi pe Broadway, în muzicalul de succes "How To Succeed In Business Without Really Trying". Actorul este distribuit, de asemenea, în filmul de ficţiune "Horns", regizat de Alexandre Aja, care urmează să fie lansat la finalul acestui an.

Actorul britanic a făcut senzaţie, în urmă cu câţiva ani, când a apărut nud, în rolul Alan Strang din piesa de teatru "Equus", de Peter Shaffer, pusă în scenă pe West End (Londra) şi pe Broadway (New York).

Iggy Pop, pe numele său adevărat James Newell Osterberg, a avut un succes răsunător pe scena muzicii rock, numeroşi artişti, precum Sex Pistols şi Nirvana, declarându-se influenţaţi de stilul său inconfundabil. Considerat un inovator al punk rockului, fapt pentru care a fost numit "The Godfather of punk" sau "The rock Iguana", Iggy Pop este recunoscut pentru prestaţiile live cu adevărat spectaculoase, debordând de energie.

Iggy Pop a fost primul cântăreţ care a plonjat de pe scenă, sărind pe spectatorii din public (stage-dive), cu ocazia unui concert pe care l-a susţinut în Detroit, SUA - s-a şi rănit destul de grav de câteva ori cu ocazia unor astfel de salturi ulterioare. Rockerul obişnuia să le pipăie pe femeile din public, să se tăvălească pe scenă pe cioburi de sticlă, să se dezbrace în public şi să vomite pe scenă.

Iggy Pop şi-a început cariera ca toboşar în diferite trupe de liceu, The Iguanas - prima dintre ele - fiind şi cea al cărei nume l-a inspirat în alegerea pseudonimului de scenă. În perioada anilor '60 - '70, Iggy Pop a fost membru de bază al trupei de punk-garage rock The Stooges, însă popularitatea sa a crescut odată cu cariera sa solo, hituri precum "Lust for Life", "I'm Bored", "Real Wild Child", "Candy", "Tonight" şi "The Passenger" fiind deosebit de bine primite de public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici