Daniele Donde: Cu cât cer mai mulţi bani, cu atât am mai multă valoare

Pictorul Daniele Donde, artist al falsului, a cărui creaţie se împarte între kitsch şi pastişă, a inaugurat, miercuri, la Bucureşti, o expoziţie care alătură personaje ca Barack Obama şi Paris Hilton, într-o serie de tablouri realizate în foi de aur şi argint şi decorate cu cristale Swarovski.

115 afișări
Imaginea articolului Daniele Donde: Cu cât cer mai mulţi bani, cu atât am mai multă valoare

Daniele Donde: Cu cât cer mai mulţi bani, cu atât am mai multă valoare (Imagine: Mediafax Foto)

"Chiar dacă momentul este un pic contradictoriu, luxul şi criza financiară mondială par că nu au prea multe în comun, dar poate cu ajutorul noului preşedinte Obama, lucrurile se vor schimba", a adăugat Donde, referindu-se la proaspăta alegere a lui Barack Obama în funcţia de preşedinte la Statelor Unite.

De asemenea, tablourile sale reprezentând-o pe Marilyn Monroe au o poveste în spate. Donde a povestit despre o întâlnire pe care a avut-o cu Frank Sinatra în 1991, care i-a sugerat că, pe lângă falsuri, ar trebui să facă şi lucrări originale, sugerându-i un portret în viziune proprie având-o ca model pe Marilyn Monroe.

"Eu i-am răspuns că deja există una, a lui Andy Warhol". Însă cum Sinatra îl antipatiza pe acesta şi arta sa, l-a convins până la urmă pe Donde să încerce. "Este aproape imposibil să faci o Marilyn mai frumoasă decât a lui Warhol. Unicul mod a fost să o împodobesc cu pietre preţioase", a explicat artistul, menţionând că primul tablou de acest gen pe care l-a realizat a fost făcut cadoul familiei Sinatra.

De la acest moment au pornit noile sale idei creatoare şi trendul care l-a consacrat.

De-a lungul anilor, Dondé a deschis expoziţii în mai toate marile oraşe ale lumii: Amsterdam, Barcelona, Cancun, Geneva, Istanbul, Kyoto, Londra, Madrid, Miami, Monte Carlo, Moscova, München, New York, Osaka, Paris, Roma, Saint Moritz, Sydney, Tokyo, Viena şi Zürich.

El a devenit un nume arhicunoscut atât printre iubitorii de artă, cât şi printre celebrităţi internaţionale, ca Sophia Loren, prinţul Albert de Monaco, Roger Moore, Arnold Schwarzenegger, La Toya Jackson, Madonna sau Bill Clinton. Toţi aceştia au achiziţionat tablouri din colecţia Donde, aşa cum prinţesa Diana, Gianni Versace şi Frank Sinatra s-au numărat printre clienţii fideli ai săi.

Primul cumpărător al lui Dondé a fost Andy Warhol, părintele pop art-ului, iar cea mai scumpă imitaţie a sa, în valoare de 75.000 de euro, a fost achiziţionată de familia Swarovski.

Între prezenţa de anul trecut şi cea de acum de la Bucureşti, Donde a mai avut expoziţii la Cancun, Bratislava, Monte Carlo şi, nu în ultimul rând, la Timişoara, unde evenimentul, organizat în iunie, a avut un succes comparabil cu cel de la Bucureşti din 2007.

Pictorul intenţionează să revină în Capitală şi anul viitor, el declarând că vrea să înfiinţeze o "academie pentru falsificatori de artă".

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici