Darren Aronofsky ar putea regiza "X-Men: Wolverine 2"

Regizorul american Darren Aronofsky se numără printre cineaştii avuţi în vedere de directorii studiourilor 20th Century Fox pentru a realiza lungmetrajul "X-Men: Wolverine 2", informează contactmusic.com.

21 afișări
Imaginea articolului Darren Aronofsky ar putea regiza "X-Men: Wolverine 2"

Darren Aronofsky ar putea regiza "X-Men: Wolverine 2" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un alt favorit este David Slade, cineastul care a realizat al treilea film din franciza "Amurg/ Twilight", intitulat "Saga Amurg: Eclipsa".

Filmările pentru "X-Men: Wolverine 2", în care Hugh Jackman va interpreta din nou rolul personajului Wolverine, inspirat din volumele de benzi desenate publicate de Marvel Comics, vor debuta la începutul anului viitor.

Potrivit presei americane, actorul australian s-a întâlnit cu ambii regizori, iar opinia lui va influenţa decizia directorilor studiourilor 20th Century Fox.

"David Slade, care a regizat filmul «Saga Amurg: Eclipsa», s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu Hugh Jackman, în locul unde acesta filmează «Real Steel», pentru studiourile DreamWorks. David Aronofsky a discutat şi el cu Jackman, cei doi aflându-se în relaţii bune încă de pe vremea când au filmat «The Fountain», după ce Jackman s-a alăturat distribuţiei, după retragerea lui Brad Pitt. Jackman va avea un cuvânt greu de spus în decizia finală", se afirmă pe site-ul Deadline.com.

Robert Schwentke, regizorul filmului "Soţia călătorului în timp/ The Time Traveler's Wife", s-a aflat şi el în cursa pentru regia lungmetrajului "X-Men: Wolverine 2", însă a anunţat la începutul lunii august că a renunţat la acest proiect.

Darren Aronofsky este una dintre figurile majore ale cinematografiei contemporane. Darren Aronofsky a câştigat premiul Leul de Aur la Veneţia în 2008, pentru filmul său "Luptătorul/ The Wrestler". Pentru acelaşi film a primit premiul Independent Spirit, a fost laureat la Sundance, în timp ce Mickey Rourke, actorul care a jucat rolul principal, a fost recompensat cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi a primit o nominalizare la Oscar.

Regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky a devenit celebru încă de la debutul său, fiind recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Sundance, pentru pelicula "Pi". A continuat cu "Requiem for a Dream", primit cu ovaţii la Cannes, devenit unul dintre filmele cult ale sfârşitului de secol XX, şi cu "Fântâna", cu Rachel Weisz şi Hugh Jackman.

Wolverine, un mutant dotat cu zece lame din oţel care îi ies din articulaţiile degetelor, este unul dintre cele mai populare personaje din benzile desenate care au stat la baza francizei "X-Men". Până în prezent, au fost realizate trei filme din seria "X-Men" ("X-Men", lansat în 2000, "X-Men 2", lansat în 2003, şi "X-Men: Ultima Înfruntare", lansat în 2006), care au obţinut în total încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial. "X-Men de la Origini: Wolverine" este un spin-off al seriei. Studiourile Fox au mai anunţat un spin-off al seriei "X-Men", care va prezenta povestea personajului Magneto, ce urmează să fie lansat pe marile ecrane în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici