David Blaine, pregătit pentru o nouă cascadorie extremă: Magicianul va înfrunta o "furtună" electrică de 1 milion de volţi

Magicianul american David Blaine, un obişnuit al cascadoriilor extreme - a petrecut 63 de ore într-un bloc de gheaţă şi a stat 60 de ore cu capul în jos -, şi-a fixat un nou obiectiv: va înfrunta în această săptămână, timp de trei zile, la New York, o "furtună" electrică de 1 milion de volţi.

277 afișări
Imaginea articolului David Blaine, pregătit pentru o nouă cascadorie extremă: Magicianul va înfrunta o "furtună" electrică de 1 milion de volţi

David Blaine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând de vineri, el se va lega de un stâlp, fără să doarmă şi fără să mănânce timp de 72 de ore, într-un costum din metal care îl va ajuta să nu fie electrocutat.

"Nu cred că voi putea rezista mai mult de atât", le-a spus el, marţi, jurnaliştilor.

"Pentru această mini-furtună electrică de la New York, am decis că intervalul cel mai îndelungat pe care voi putea să îl suport fără să mor va fi de trei zile şi trei nopţi", a adăugat el.

Încercarea magicianului american va avea loc pe cheiul 54 (Pier 54) de pe malul râului Hudson din Manhattan. "În picioare, fără mâncare, fără odihnă", a precizat el.

În trecut, David Blaine, în vârstă de 39 de ani, s-a lăsat îngropat de viu într-o cutie din plastic timp de şapte zile, a fost închis într-un bloc de gheaţă în Time Square, în care a rezistat fără să mănânce timp de 63 de ore, şi a rezistat 35 de ore în picioare, pe un stâlp înalt de 30 de metri în Bryant Park din New York.

Însă noua lui cascadorie "electrică" se anunţă a fi cea mai nebunească dintre încercările sale.

Pentru a rezista la curentul electric, el va fi în întregime acoperit de un costum din zale de oţel, va purta pantofi cu talpă de fier şi o cască precum o cuşcă, care vor permite electricităţii "să danseze" în jurul corpului său, fără să îi atingă pielea.

Casca, deschisă, îi va permite să bea apă cu ajutorul unui tub, însă magicianul nu va putea să îşi atingă chipul cu degetele sale, care vor fi acoperite cu oţel.

"Dacă voi începe să am halucinaţii, şi e sigur că voi avea, dacă îmi ating chipul, totul se va sfârşi, faţa mea va fi distrusă de electricitate", a explicat Blaine.

Pentru prima dată în carieră, noua lui cascadorie va fi difuzată în direct şi pe internet (www.youtube.com/electrified).

Dacă se va electrocuta, echipa care îl supraveghează în permanenţă va putea să întrerupă alimentarea cu curent electric.

Totodată, David Blaine va purta un harnaşament de securitate, în cazul în care va cădea de pe acel stâlp. Magicianul spune că şi-a luat această măsură de siguranţă, întrucât este tatăl unei fetiţe în vârstă de 20 de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici