David Bowie va lansa o ediţie aniversară a albumului "Space Oddity"

Cântăreţul britanic David Bowie va lansa o ediţie remasterizată a celebrului său album din 1969 "Space Oddity", pe 12 octombrie, cu ocazia celebrării a 40 de ani de la apariţia pe piaţă a materialului discografic, informează nme.com.

9 afișări
Imaginea articolului David Bowie va lansa o ediţie aniversară a albumului "Space Oddity"

David Bowie va lansa o ediţie aniversară a albumului "Space Oddity" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul britanic David Bowie

Celebrul cântăreţ britanic a anunţat cu această ocazie că albumul remasterizat urmează să conţină şi o serie de piese noi. Albumul a fost lansat iniţial sub titlul "David Bowie", în 1969, însă producătorii muzicali din Marea Britanie au decis să îi schimbe titlul în "Space Oddity", în 1972.

Printre noutăţi se numără o serie de înregistrări demo, înregistrări radiofonice şi câteva versiuni alternative ale pieselor de pe albumul original.

Acest album aniversar va fi lansat pe suport digital, pe CD şi pe vinil.

Cel mai recent album de studio al lui David Bowie este "Reality", care a fost lansat în 2003.

În 2008, Bowie a făcut backing vocals pe albumul "Anywhere I lay My Head" al actriţei Scarlett Johansson.

David Bowie este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy.

Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.

Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură.

El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale.

Într-un sondaj realizat în 2002, de postul BBC, Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume.

De-a lungul carierei, el a vândut aproximativ 136 de milioane de albume.

În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici