David Bowie vrea să readucă pe scenă celebrul său personaj Ziggy Stardust

David Bowie ar putea participa la viitoarea ediţie a Coachella Valley Music and Arts Festival din California, unde organizatorii speră ca muzicianul să interpreteze în integralitate celebrul lui album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars", relatează femalefirst.co.uk.

59 afișări
Imaginea articolului David Bowie vrea să readucă pe scenă celebrul său personaj Ziggy Stardust

David Bowie vrea să readucă pe scenă celebrul său personaj Ziggy Stardust

O sursă din anturajul celebrului muzician britanic a declarat: "Organizatorii festivalului Coachella au încercat să îl aducă pe Bowie anul trecut, dar el a refuzat, aşa că ei l-au adus pe Prince în locul lui. Dar sunt şanse mari ca ei să îl convingă anul acesta".

Bowie, în vârstă de 62 de ani, a renunţat oficial să mai interpreteze pe scenă personajul Ziggy Stardust, ultima apariţie a acestuia având loc în timpul unui concert susţinut la Londra în 1973, la un an după lansarea albumului.

În prezent, Bowie traversează o perioadă de semi-pensionare, după ce a trebuit să îşi anuleze turneul mondial în 2004, din cauza unor probleme cardiace.

Presa britanică susţine că Bowie lucrează la un nou material discografic, în Germania, după ce un comentariu semnat cu numele lui a fost publicat pe site-ul de socializare Twitter.

Un utilizator care s-a semnat David Bowie a scris: "Salutări din înzăpezitul Berlin! Lucrez la câteva piese noi".

Cel mai recent album de studio al lui Bowie este "Reality", care a fost lansat în 2003. În 2008, Bowie a făcut backing vocals pe albumul "Anywhere I lay My Head" al actriţei Scarlett Johansson.

David Bowie este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet, câştigător al mai multor premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii de rock 'n' roll şi cunoscut a-şi reinventa destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat de marea majoritate drept un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70. Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale.

În sondajul organizat în 2002 de postul BBC, Bowie s-a clasat pe a 29-a poziţie în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. De-a lungul carierei, el a vândut aproximativ 136 de milioane de albume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în clasamentul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici