De ce a renunţat Sacha Baron Cohen să-l joace pe Freddie Mercury

Actorul britanic Sacha Baron Cohen a explicat într-un interviu radio acordat lui Howard Stern de ce a renunţat să-l interpreteze pe Freddie Mercury în 2013.

980 afișări
Imaginea articolului De ce a renunţat Sacha Baron Cohen să-l joace pe Freddie Mercury

De ce a renunţat Sacha Baron Cohen să-l joace pe Freddie Mercury

Filmul inspirat din viaţa lui Freddie Mercury este un proiect cinematografic ce iscă divergenţe şi potrivnicie, căci biografia starului rock se va desfăşura în împrejurări vitrege adevărului. Producătorii, foştii membri ai trupei Queen au hotărât să-şi impună perspectiva proprie în turnarea acestei poveşti care ar trebui să urmeze cursul vieţii reale, în opinia actorului Sacha Baron Cohen. Excentricul actor Baron Cohen a fost desemnat de la debutul proiectului din 2010 să-l interpreteze pe Mercury.

Acum, comediantul britanic a dezvăluit motivele ce l-au determinat să renunţe la rol, după ce nu a reuşit să ajungă la un consens cu muzicienii de la Queen, informează Le Figaro. Sacha Baron Cohen ar fi vrut să evoce viaţa lui Freddie, pe numele său real Farrokh Bulsara, fără tabuuri, autentic şi verosimil. Freddie Mercury a murit la vârsta de 45 de ani după o luptă cu SIDA. Brian May şi Roger Taylor, colegii de trupă ai lui Mercury voiau însă să concentreze povestea transpusă în film în jurul epocii de glorie a cântăreţului, astfel încât pelicula să poată fi destinată audienţei generale.

"Un membru al formaţiei, pe care nu-l voi numi, mi-a spus că filmul este genial pentru că în mijlocul acţiunii se întâmplă ceva formidabil", şi-a amintit Sacha Baron Cohen referindu-se la una dintre reuniunile de lucru împreună cu muzicienii de la Queen."Eu am întrebat ce chestie formidabilă se întâmplă în mijlocul acţiunii filmului, iar el mi-a răspuns: «Freddie moare». Umoristul Cohen i-ar fi întrebat, apoi, inocent: "Apoi, ce se întâmplă în continuare?" Muzicianul de la Queen, căruia Baron Cohen nu i-a dezvăluit identitatea ar fi replicat: "Vedem cum formaţia trece peste această tragedie, indiferent cât de dureros ar părea."

Aparent Sacha Baron Cohen a exprimat nemulţumit la auzul răspunsului."Fiţi atenţi, nimeni nu vrea să vadă un film în care personajul principal moare de cancer care să continue apoi povestea cu formaţia care se pune pe picioare după tragedie", le-ar fi spus vehement Baron Cohen muzicienilor de la Queen. După puţin timp de la această dispută de opinii, actorul a renunţat la rol.

Actorul Ben Whishaw l-a înlocuit pe Baron Cohen, însă proiectul pare să-şi menţină o proastă reputaţie. Regizorul Dexter Fletcher, ultimul cineast anunţat care ar fi acceptat să regizeze această peliculă, a abandonat proiectul în 2014. Teoria lui Sacha Baron Cohen este că "Brian May este un muzician fantastic, dar un producător de film dezastruos."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici