De la "Fifty Shades", la "o poveste de dragoste erotică". „Este o 'Cenuşăreasă' a secolului al 21-lea”

Scriitoarea britanică E. L. James, autoarea trilogiei de succes "Fifty Shades", va lansa "The Mister", "o poveste de dragoste erotică", pe 16 aprilie, a anunţat editura Vintage Books, potrivit apnews.com.

2174 afișări
Imaginea articolului De la "Fifty Shades", la "o poveste de dragoste erotică". „Este o 'Cenuşăreasă' a secolului al 21-lea”

De la "Fifty Shades", la "o poveste de dragoste erotică". „Este o 'Cenuşăreasă' a secolului al 21-lea”

"The Mister" este o altă saga despre sex, bogăţie şi alte răsfăţuri, potrivit editurii. Romanul prezintă un londonez bogat, "care rareori a dormit singur", şi o misterioasă femeie frumoasă, cu un trecut marcat de pericole.

James a declarat despre acest roman că este un basm modern. "Este o 'Cenuşăreasă' a secolului al 21-lea. Maxim şi Alessia m-au purtat într-o călătorie fascinantă şi sper ca cititorii mei să fie atraşi de povestea lor senzuală, aşa cum am fost eu când am scris-o, şi că se vor îndrăgosti de ei, ca şi mine", a spus aceasta.

Romanele din trilogia "Fifty Shades of Grey" s-au vândut în peste 125 de milioane de copii pe plan mondial după lansarea primului volum din serie, în 2011.

Acţiunea romanelor din seria "Fifty Shades", volume ce au fost traduse în peste 40 de ţări, inclusiv în România, la Editura Trei, se pretează polemicilor. Inspirate iniţial din una dintre cele mai în vogă idile în rândul adolescenţilor din ultimul deceniu, cea dintre personajele Edward şi Bella din franciza "Twilight", cărţile romancierei E. L. James - fostă producătoare de televiziune al cărei nume real este Erika Leonard - iau o cu totul altă turnură. În Seattle, Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Graniţa dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii au vorbit însă despre apariţia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.

Romanele au fost ulterior ecranizate şi, deşi desfiinţate de critici, au avut încasări totale de 1,32 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici