Decesul lui Michael Jackson a fost mediatizat exagerat - sondaj

Două treimi din americani sunt de părere că mass-media a exagerat în acoperirea decesului lui Michael Jackson, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Centrul de cercetare independent Pew.

41 afișări
Imaginea articolului Decesul lui Michael Jackson a fost mediatizat exagerat - sondaj

Americanii cred că moartea lui Michael Jackson a beneficiat de acoperire mediatică exagerată (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Potrivit rezultatelor studiului, doar 29% dintre persoanele intervievate consideră că acoperirea mediatică a decesului "Regelui muzicii pop", survenit în urmă cu o săptămână, a fost una "normală".

Pe de altă parte, 58% dintre respondenţi spun că au urmărit informaţiile privind decesul lui Michael Jackson "cu foarte mare" sau "mare" interes, în timp ce 42% declară că au urmărit evenimentul "cu puţin" interes sau că nu au urmărit evenimentul deloc.

Astfel, americanii de culoare au urmărit informaţiile cu privire la decesul starului cu mai mare interes şi mai mult decât populaţia americană per ansamblu, 8 din 10 reprezentanţi ai populaţiei de culoare declarând că au urmărit cu "foarte mare interes" evenimentul, comparativ cu 22% dintre reprezentanţii populaţiei albe.

Şapte din zece respondenţi de culoare albă consideră că acoperirea mediatică a decesului lui Michael Jackson a fost exagerată, comparativ cu 36% dintre respondenţii de culoare.

Totodată, sondajul arată că 38% dintre respondenţii cu vârste mai mici de 40 de ani au urmărit relatările media privind evenimentul cu "foarte mare" interes, comparativ cu 27% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 40 şi 64 de ani şi 20% dintre persoanele cu vârste de peste 64 de ani.

Un alt studiu al centrului de cercetări Pew arată că, în ziua morţii "Regelui uzicii pop" - 25 iunie - şi în ziua următoare, mass-media a consacrat 60% dintre programe şi ştiri acestui eveniment, comparativ cu 7% din programe şi ştiri consacrate manifestaţiilor din Iran.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 - 29 iunie, pe un eşantion de 1.000 de persoane, cu vârste de peste 18 ani. Sondajul are o marjă de eroare de 3,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici