Decizie radicală: Casa de modă de lux Versace renunţă la produsele din blănuri

Casa de modă de lux Versace renunţă la produsele din blănuri, a anunţat Donatella Versace, directorul de creaţie al companiei italiene, într-un interviu recent, citat de AFP.

362 afișări
Imaginea articolului Decizie radicală: Casa de modă de lux Versace renunţă la produsele din blănuri

Decizie radicală: Casa de modă de lux Versace renunţă la produsele din blănuri

"Blană? Nu mai folosesc", a declarat Donatella Versace într-un interviu apărut miercuri în revista 1843, care aparţine publicaţiei britanice The Economist. "Nu vreau să omor animale pentru a face modă. Nu este bine", a adăugat creatoarea de modă, fără a oferi, însă, alte detalii.

Publicaţia notează că decizia pare una foarte bruscă, întrucât, miercuri, site-ul casei de modă propunea încă "haine decorate cu blană care vor face capetele să se întoarcă".

Versace a rezistat mult timp presiunii de a se alătura unui număr mare de branduri de modă, precum Armani, Calvin Klein, Hugo Boss şi Ralph Lauren, care au renunţat deja la produsele din blană.

Modelele cu blană din colecţiile Versace sunt celebre, casa de modă folosind această materie primă de la specii de animale diverse, precum nurca, potrivit Humane Society International (HSI), o asociaţie care militează la nivel global pentru stoparea comerţului cu blănuri.

De remarcat este şi faptul că Versace a propus în colecţia de toamnă/ iarnă 2017 haine din blănuri de nurcă şi vulpe.

Totuşi, Federaţia Internaţională pentru Blănuri (International Fur Federation) a anunţat că este "dezamăgită" de această decizie.

"Majoritatea designerilor de top vor continua să lucreze cu blănuri, pentru că ştiu că este un produs natural, obţinut în mod responsabil", a declarat Mark Oaten, CEO al federaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici