Declaraţiile lui Mark Wahlberg privind atentatele din 11 septembrie 2001 au stârnit furia publicului: Actorul a fost nevoit să-şi ceară scuze

Actorul american Mark Wahlberg şi-a cerut scuze, miercuri, pentru nişte declaraţii ale sale dintr-un interviu recent, în care a spus că ar fi putut să îi anihileze, de unul singur, pe teroriştii care au deturnat avioanele distruse în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001.

446 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile lui Mark Wahlberg privind atentatele din 11 septembrie 2001 au stârnit furia publicului: Actorul a fost nevoit să-şi ceară scuze

Mark Wahlberg (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Actorul, un obişnuit al rolurilor de "dur" şi vedeta thrillerului "Contrabandă", care a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american weekend-ul trecut, a recunoscut, într-un comunicat de presă, că declaraţiile sale au fost iresponsabile şi "au dat dovadă de lipsă de tact".

Într-un interviu acordat revistei Men's Journal, starul american a spus că, dacă s-ar fi aflat la bordul unuia dintre cele patru avioane deturnate în Statele Unite pe 11 septembrie 2001, lucrurile s-ar fi petrecut cu totul altfel.

"Ar fi existat mult sânge la clasa I şi apoi aş fi spus: totul este bine, vom ateriza undeva în siguranţă, nu vă faceţi griji", a declarat actorul în acel interviu.

În comunicatul de presă făcut public de agentul său, Mark Wahlberg, în vârstă de 40 de ani, a declarat: "Să fac speculaţii despre o astfel de situaţie este ridicol, iar să pretind că aş fi putut să acţionez altfel decât ceilalţi pasageri a fost iresponsabil".

"Cer scuze familiilor victimelor pentru răspunsurile mele care au dat dovadă de lipsă de tact şi le asigur că nu aceasta a fost intenţia mea".

Mark Wahlberg are un curriculum vitae ieşit din comun, chiar şi pentru criteriile hollywoodiene. După ce a stat în închisoare pentru trafic de droguri şi vătămări corporale, a făcut parte dintr-o "boy's band". A devenit apoi un cântăreţ de rap de succes şi a fost imaginea celebrei mărci de lenjerie de corp Calvin Klein. S-a impus ca actor cu rolul din "Jurnalul unei vedete de film porno/ Boogie Nights", în 1997. Mark Wahlberg a mai putut fi văzut în "Planeta maimuţelor", "Jaf în stil italian", "Lunetistul", "Max Payne".

Wahlberg a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, graţie evoluţiei sale din filmul "Cârtiţa/ The Departed", lansat în 2006, ce a fost regizat de Martin Scorsese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici