Delfin rătăcit în Portul Constanţa

Autorităţile portuare şi specialiştii de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa vor interveni, luni, pentru salvarea unui pui de delfin care a ajuns în acvatoriul portuar.

2 afișări
Imaginea articolului Delfin rătăcit în Portul Constanţa

Delfin rătăcit în Portul Constanţa

Delfinul, care pare a fi pui, a fost văzut, luni dimineaţa, în jurul orei 10.00, în timp ce înota în dreptul Danei zero din Portul Constanţa. Autorităţile portuare au luat legătura cu reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină (INCDM), iar la ora transmiterii acestei ştiri se aştepta intervenţia specialiştilor celor două instituţii.

Directorul INCDM „Grigore Antipa“, Simion Nicolaev, a declarat că astfel de cazuri sunt destul de frecvente, mai ales pe timpul iernii.

Potrivit sursei citate, viaţa delfinului este în pericol deoarece poate fi lovit de către o navă sau poate fi rănit de elicea vreunui vas. Şi specialiştii de la Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii spun că viaţa mamiferului este în pericol deoarece în acvatoriul portuar acesta nu are cu ce se hrăni.

Autorităţile vor încerca să-l alunge pe delfin către largul mării, iar dacă această acţiune nu va reuşi vor încerca să îl prindă şi apoi să-l transporte cu o barcă până la ieşirea din Portul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici