Denny Laine, cofondatorul trupei Wings a lui Paul McCartney, a murit la 79 de ani

Muzicianul britanic Denny Laine a murit la vârsta de 79 de ani. El a fost cofondatorul trupelor celebre The Moody Blues şi Wings.

107 afișări
Imaginea articolului Denny Laine, cofondatorul trupei Wings a lui Paul McCartney, a murit la 79 de ani

Sursa foto: twitter.com/dbhlaine

Denny Laine, muzicianul britanic care a fost membrul trupelor The Moody Blues şi Wings, ultima a lui Paul McCartney, a murit la 79 de ani.

Celebrul chitarist a murit marţi în urma unor probleme de sănătate cauzate de o boală pulmonară, a scris soţia sa pe reţelele de socializare. Laine a murit „liniştit", a transmis Elizabeth Hines, pe pagina sa de Facebook.

„Am fost la căpătâiul lui, ţinându-l de mână în timp ce îi cântam cântecele lui preferate de Crăciun. El a cântat cântece de Crăciun în ultimele săptămâni şi am continuat să cânt cântece de Crăciun în timp ce a fost la terapie intensivă, conectat la un ventilator, săptămâna trecută", a scris ea.

Laine a contribuit la formarea trupei The Moody Blues în 1964. Formaţia a avut hituri precum „Nights in White Satin" şi „Go Now". Laine a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame în calitate de membru al Moody Blues în 2018.

În 1971, s-a alăturat lui McCartney şi soţiei sale, Linda, pentru a forma Wings, ajutând la scrierea pieselor „Don't Let It Bring You Down" şi „London Town". După perioada petrecută alături de Wings, a continuat să facă muzică într-o carieră solo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici