Video Denzel Washington, cel mai iubit star de cinema în America

Actorul american Denzel Washington, câştigător al unui premiu Oscar, s-a situat pe primul loc, pentru al doilea an consecutiv, în topul celor mai iubite staruri de cinema, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat anual în Statele Unite.

1 afișare

Starul filmului "Gangster american" şi "The Great Debaters" s-a situat pe primul loc în Harris Poll, un top realizat anual în Statele Unite din 1994.

Washington, pe primul loc în preferinţele democraţilor, este urmat în top de actorul Tom Hanks, pe primul loc în preferinţele republicanilor. Hanks se află, în prezent, pe marile ecrane, cu comedia politică "Charlie Wilson's War", nominalizată la Globurile de Aur.

Regina Corso, director al Harris Poll, este de părere că republicanii tind să-l prefere pe Tom Hanks pentru că în majoritatea filmelor sale, precum "Forrest Gump" sau "Apollo 13", promovează valorile tradiţionale americane.

Corso a mai spus că, de cealaltă parte, democraţii îl preferă pe Washington datorită filmelor sale cu tematică rasială, mulţi afro-americani fiind susţinători ai Partidului Democrat.

Johnny Depp, starul musicalului macabru "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street" şi al francizei de succes "Piraţii din Caraibe", a urcat patru locuri, până pe poziţia a treia.

Julia Roberts, câştigătoare a unui premiu Oscar, care joacă alături de Tom Hanks în "Charlie Wilson's War", s-a situat pe poziţia a patra, fiind actriţa cea mai iubită de americani.

Will Smith, aflat în prezent pe marile ecrane cu filmul SF "Legendă vie", completează topul cinci al celor mai iubite staruri de cinema.

John Wayne, singurul star decedat inclus în top şi singurul care a apărut în toate ediţiile clasamentului, s-a situat pe poziţia a şasea, acesta fiind urmat de Matt Damon şi fostul James Bond, Sean Connery, la egalitate, pe poziţia a şaptea. Sandra Bullock s-a situat pe poziţia a noua, în timp ce Bruce Willis a ocupat poziţia a zecea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici