Depeche Mode lansează noul album, pe 21 aprilie 2009

Trupa britanică Depeche Mode, care va susţine un concert în România pe 16 mai 2009, îşi va lansa cel de-al 12-lea album de studio anul viitor, pe 21 aprilie, în Statele Unite, relatează Variety.

29 afișări
Imaginea articolului Depeche Mode lansează noul album, pe 21 aprilie 2009

Depeche Mode lansează noul album, pe 21 aprilie 2009

Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher lucrează, în New York, la înregistrările pentru viitorul album al trupei, care va fi lansat în Statele Unite de către casa de discuri EMI, după ce timp de 27 de ani trupa a colaborat cu casa Warner Music.

EMI se va ocupa de distribuirea albumului Depeche Mode numai pe teritoriul Statelor Unite, Warner Music urmând să se ocupe de celelalte zone ale lumii. Trupa a semnat cu Warner Music încă de la albumul "Mute", din 1981. Materialul discografic a fost distribuit de Warner pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce EMI a distribuit albumul în celelalte zone. De această dată, compania EMI va avea pentru prima dată un contract de distribuţie pe plan mondial cu formaţia Depeche Mode.

Trupa va concerta pe stadioane în timpul turneului european "Tour of the Universe 2009", urmând să susţină concerte în 28 de oraşe, din 21 de ţări. Turneul va începe în Israel, pe 10 mai.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 28 de ani şi însumează, până în prezent, 11 albume de studio, vândute în peste 75 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui David Gahan ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa "Photographic", semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, "Speak and Spell", în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, "A Broken Frame" (1982), "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar în 1990 apare celebrul "Violator", conţinând hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" şi "Personal Jesus". La începutul anilor '90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar L.P.-ul "Songs of Faith and Devotion" intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997 Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" şi "It’s No Good", material urmat în 2001 de "Exciter".

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România. Pe 23 iunie 2006, stadionul Lia Manoliu a găzduit 44.000 de fani ce îşi aşteptau trupa favorită de mai bine de două decenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici