Deranjat de decibelii alarmei pentru plen, deputatul Cernea vrea schimarea tonalităţii acesteia

Deputatul neafiliat Remus Cernea a declarat, miercuri că zgomotul produs de alarma prin care sunt invitaţi deputaţii în plen este unul exagerat de intens şi iritant, arătând că a depus o solictare la conducerea Camerei prin care cere instituirea unui alt tip de alarmă, care să nu irite parlamentarii

197 afișări
Imaginea articolului Deranjat de decibelii alarmei pentru plen, deputatul Cernea vrea schimarea tonalităţii acesteia

Deranjat de decibelii alarmei pentru plen, deputatul Cernea vrea schimarea tonalităţii acesteia (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

„Desigur că avem foarte multe probleme, dar există şi chestiuni aparent de detaliu care au relevanţa lor. Una dintre acestea este această alarmă pe care o puteţi auzi acum, o alarmă care are o intensitate ridicată, care constă într-un sunet destul de iritant, alarmă prin care parlamentarii sunt invitaţi să intre în şedinţa de plen”, a spus Cernea.

El a precizat că utilitatea unei astfel de alarme este evidentă şi că e important să existe un astfel de semnal.

„Însă, cred că acest semnal este exagerat de intens, iar zgomtul produs este unul iritant, mă tem că se apropie de limita maximă admisă de 35 decibeli permisă în spaţii închise”, a spus Cernea.

El a arătat că a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei prin care solicită un al tip de alarmă, respectiv un alt mod de a-i anunţa pe parlamentari să intre în şedinţa de plen, care să nu irite nici pe parlamentari, nici pe jurnalişti, nici pe cei care lucrează în aparatul administrativ şi care sunt„siliţi” să „suporte” în fiecare zi cu şedinţă de plen acest zgomot.

„Ar trebui să fie un sunet sau un îndemn spus, o voce care să spună «Vă invităm la şedinţa de plen». Poate fio voce de femeie sau de bărbat, pot fi alternative, că tot am vorbit de egalitatea de gen. Ar face o impresie bună şi pentru oricine vine să viziteze Parlamentul”, a spus Cernea.

El a arătat că a auzit prima dată această alarmă când a devenit deputat, în 2012.

Această alarmă, la care a făcut referire Cernea, este folosită la Camera Deputaţilor cu scopul de a invita deputaţii să intre în sala de plen.

Zgomotul produs se aude cel mai intens pe holurile care deservesc sala de plen. Alarma este folosită, uneori, câteza minute, dar există şi cazuri când funcţionează şi câteva zeci de minute, în situaţii în care rezenţa deputaţilor în plen e considerată imperativă.

Această alarmă există doar la Camera Deputaţilor, Senatul neavând un astfel de sistem de invitare a senatorilor în plen.

După declaraţiile susţinute de Cernea pe holul plenului Camerei, intensitatea zgomotului produs de alarmă a fost redus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici