DESCOPERĂ: Miracolul Luminii Sfinte de la Ierusalim, o farsă din raţiuni financiare?

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Cu ocazia Paştelui ortodox, milioane de credincioşi români se strâng la biserici pentru a lua ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini, numită şi Focul Haric.

3791 afișări
Imaginea articolului DESCOPERĂ: Miracolul Luminii Sfinte de la Ierusalim, o farsă din raţiuni financiare?

Miracolul Luminii Sfinte de la Ierusalim, o farsă din raţiuni financiare? (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Istoria Luminii Sfinte de la Ierusalim este extrem de veche, datând probabil chiar de la momentul învierii lui Iisus. An de an, Patriarhul grec ordodox de la Ierusalim intră în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim unde începe să se roage.

Apoi, un foc se aprinde „în mod miraculos” cu ajutorul Sfântului Duh, relatează St. Peter's List.

Flacăra este apoi împărţită printre toţi credincioşii, în toate colţurile lumii, sau cel puţin, aşa se consideră, având în vedere atenţia care este acordată de mass-media transportării Luminii Sfinte din Ierusalim în ţările ortodoxe, inclusiv România.

Aşa cum am menţionat anterior, acest eveniment este considerat de către credincioşi cel mai vechi miracol, fiind, în creştinismul ortodox, printre cele mai importante evenimente din perioada Paştelui. Totuşi, de-a lungul timpului au existat o sumedenie de voci care au afirmat că este o fraudă. În ciuda acestui lucru, această practică a supravieţuit secolelor, chiar şi sub diferite regimuri mai puţin prietenoase faţă de creştinismul răsăritean.

Procesiunea ar putea indica autenticitatea miracolului

Procesiunea care duce la obţinerea Luminii Sfinte ar putea indica, prin complexitatea şi forma ei, că este într-adevăr vorba de un miracol, prin prisma „filtrelor”.

Citeşte continuarea pe Descoperă.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici