Designerul Dorin Negrău, cu o colecţie inspirată din portul românesc, la Fashion Week de la New York

Designerul Dorin Negrău îşi va prezenta "Brides'S - the story continues", o colecţie inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania, pe 19 februarie, la Mercedes-Benz Fashion Week de la New York, în aceeaşi zi cu creaţiile caselor Ralph Lauren, Calvin Klein şi Mark Jacobs.

409 afișări
Imaginea articolului Designerul Dorin Negrău, cu o colecţie inspirată din portul românesc, la Fashion Week de la New York

Dorin Negrău (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Cea mai nouă colecţie a designerului Dorin Negrău este inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania.

"Cu ocazia acestui eveniment, am primit şi solicitarea reprezentanţilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenţi la show-ul nostru, în vederea participării, respectiv selectării unor piese din colecţia noastră pentru o expoziţie viitoare din cadrul Metropolitan Museum", a spus Negrău, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Designerul prezintă o nouă colecţie eclectică, senzuală, romantică şi incitantă, valorificând sursele inepuizabile de inspiraţie ale costumului tradiţional al femeilor măritate din Transilvania.

Colecţia "Brides'S - the story continues" readuce în atenţie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui unde se află castelul lui Dracula şi unde tehnica acestor creaţii a fost moştenită de la străbunii locului, care le realizau pentru însuşi temutul vampir în semn de temere şi jale. Broderiile s-au perfecţionat în timp şi au devenit emblematice pentru acea zonă din România.

Dorin Negrău, prin colecţia "Brides'S - the story continues!", atrage atenţia asupra diferenţelor contrastante dintre costumele oamenilor de rând care le brodau şi luxul fără de margini, plin de senzualitate şi romantism al domniţelor acelor vremuri, ţinute captive în castelele de piatră ale domnitorului Vlad Ţepeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici