Designerul Manuel Mota a murit. Cauza probabilă a a decesului - sinucidere

Designerul spaniol de rochii de mireasă Manuel Mota, care a creat şi una dintre rochiile purtate în ziua nunţii de cântăreaţa Elena Gheorghe, a încetat din viaţă la vârsta de 46 de ani, cel mai probabil cauza morţii sale fiind sinuciderea.

1462 afișări
Imaginea articolului Designerul Manuel Mota a murit. Cauza probabilă a a decesului - sinucidere

Designerul Manuel Mota a murit. Cauza probabilă a a decesului - sinucidere (Imagine: www.abc.es)

Potrivit informaţiilor furnizate de către poliţiştii care anchetează cazul, moartea designerului a fost "violentă", cea mai plauzibilă variantă fiind aceea a sinuciderii. "Moartea a fost vilolentă, însă nu ne putem pronunţa cu privire la un act criminal , deşi urmele de violenţă sunt clare", se arată în raportul preliminar al anchetatorilor.

El Pais mai scrie că designerul a fost descoperit mort într-un apartament din Sitges, în apropiere de Barcelona, unde este sediul central al grupului Pronovais. De asemenea, surse apropiate anchetei, au declarat pentru publicaţia spaniolă că ar fi vorba despre sinucidere, mai ales că Mota a lăsat un bilet de adio în care îşi explica gestul.

Manuel Mota, care colabora de mai bine de 23 de ani cu unul dintre cele mai celebre branduri în domeniu, Pronovais, a fost creatorul rochiilor de mireasă ale unor celebrităţi, printre care şi a modelului Penny Lancaster, când s-a căsătorit cu muzicianul Rod Stewart.

"Familia Pronovais a pierdut unul dintre cei mai iubiţi membri ai săi", a declarat Alberto Palatchi, preşedintele grupului, fără a furniza vreun detaliu cu privire la circumstanţele decesului. "Va rămâne amintirea colecţiilor sale, a muncii sale, a talentului şi a pasiunii sale", a adăugat acesta.

Născut pe 9 iulie 1966 la Tarragona, Manuel Mota a fost un vizionar şi un maestru al designului vestimentar de la vârste fragede. Precizia, detaliul şi sofisticarea au fost elementele-cheie ale succesului colecţiilor sale, cea mai recentă dintre ele fiind inspirată din figura iconică a lui Kate Middleton.

Mota a lucrat alături de supermodele precum Karolina Kurkova şi Irina Shayk, dar şi cu Miranda Kerr şi Bar Rafaeli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici