Despăgubiri de milioane de dolari, pentru autorul cântecului plagiat de Katy Perry | VIDEO

Un rapper american al cărui cântec a fost folosit ca sursă de inspiraţie pentru hitul "Dark Horse", interpretat de Katy Perry, va primi despăgubiri de 2,7 milioane de dolari din partea cântăreţei şi a casei sale de discuri, potrivit Reuters.

2690 afișări
Imaginea articolului Despăgubiri de milioane de dolari, pentru autorul cântecului plagiat de Katy Perry | VIDEO

Despăgubiri de milioane de dolari, pentru autorul cântecului plagiat de Katy Perry

La începutul săptămânii, cântăreaţa americană nominalizată la Grammy Katy Perry a fost găsită vinovată de plagiat, hitul său "Dark Horse" fiind inspirat substanţial dintr-o piesă rap cu specific religios. Un juriu convocat la o instanţă din Los Angeles a stabilit că hitul lansat de Perry în 2013 este o copie a "Joyful Noise", un cântec compus de Marcus Gray, membru al duoului Flame, în 2009.

Luna trecută, Perry a depus mărturie în acest proces şi a spus că a crezut că "Dark Horse" era o creaţie originală. Piesa a fost creată de producătorii şi compozitorii ei, după ce i s-ar fi prezentat o serie de scurte pasaje instrumentale pop, a mai spus starul.

Joi, casei de discuri a lui Perry, Capitol Records - parte a Universal Music Group -, i s-a ordonat să îi plătească lui Gray despăgubiri de 1,2 milioane de dolari, lui Perry, 550.000 de dolari, iar producătorilor colaboratori, restul sumei de până la 2,7 milioane de dolari.

Avocaţii lui Perry au anunţat că vor face apel.

"Dark Horse" este al treilea single de pe albumul "Prism" şi a ocupat locul întâi în Billboard Hot 100 timp de patru săptămâni, în 2014. I-a adus lui Perry şi o nominalizare la premiile Grammy.

Piesa a adus încasări de 31 de milioane de dolari pentru Capitol Records şi de 3,2 milioane de dolari pentru Perry.

În vârstă de 34 de ani, Katy Perry, care s-a situat pe primul loc în topul celor mai bine plătite cântăreţe în 2018 realizat de Forbes, este celebră pentru piese precum "Teenage dream", "Firework", "California Gurls", "E.T.", "Hot N Cold" şi "I Kissed a Girl".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici