Detalii neplăcute despre Michael Jackson, dezvăluite în procesul contra AEG: Regele pop auzea voci celeste şi era numit "nebun" de către colaboratori

Mărturiile depuse în procesul intentat de familia cântăreţului Michael Jackson companiei AEG au dezvăluit o serie de detalii mai puţin plăcute - starul american auzea voci celeste, urma un tratament nepotrivit pentru problemele sale de sănătate şi era numit "nebunul" de către colaboratorii săi.

16462 afișări
Imaginea articolului Detalii neplăcute despre Michael Jackson, dezvăluite în procesul contra AEG: Regele pop auzea voci celeste şi era numit "nebun" de către colaboratori

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Multe rufe murdare vor fi spălate în public şi multe dezvăluiri vor fi făcute", au avertizat avocaţii companiei AEG, organizatoarea seriei de concerte pe care Michael Jackson urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009, referindu-se la acest proces care a început în luna aprilie, informează lefigaro.fr.

Cinci noi declaraţii făcute de martorii chemaţi în acest proces, relatate de publicaţia The Hollywood Reporter, alimentează dezbaterile şi controversele din jurul morţii "regelui muzicii pop".

Termeni insultători la adresa lui Michael Jackson - Brian Panish, avocatul familiei Jackson, a dezvăluit că promotorii de la AEG nu îl respectau pe cântăreţ. Un schimb de e-mail-uri între Shawn Trell şi Ted Fikre, doi dintre directorii de la AEG, dovedeşte acest lucru. Shawn Trell îl anunţă pe Ted Firke că va merge la reşedinţa închiriată de Michael Jackson. "Vrei să zici că îl vei vedea pe nebun?", îi răspunde Firk. Pe 29 aprilie, spune Brian Panish, "responsabilii de la AEG erau nemiloşi. Voiau să fie Numărul 1 cu orice preţ".

Erori medicale - Pe 6 şi 7 mai, medicii, chemaţi să depună mărturie, au demonstrat incompetenţa lui Conrad Murray, medicul personal al starului. După părerea medicilor, Michael Jackson, dependent de propofol (un anestezic puternic, n.r.), ar fi trebuit să fie asistat de un specialist în dependenţă sau de un anestezist, nu de un cardiolog. Medicul Selma Calmes a notat în raportul său că medicul Conrad Murray ar fi trebuit să aibă la dispoziţie, în apropiere, material de reanimare, atunci când megastarul a făcut stop cardiac. Însă Conrad Murray nu era deloc "echipat" medical. Un alt profesionist din industria sănătăţii, Daniel Wohlgelernter, a spus că medicul Murray nu a executat corect masajul cardiac. Tratamentul prescris lui Michael Jackson era "inadaptat" patologiei sale, a adăugat el.

Michael Jackson, chemat de Dumnezeu? - Martorii audiaţi pe 8 şi 9 mai au declarat că Michael Jackson devenise fragil şi instabil din punct de vedere psihologic pe măsură ce se apropia data la care urma să debuteze turneul său "This Is It". "Cântăreţul avea adeseori frisoane, iar bătăile inimii sale erau perceptibile prin pieptul lui emaciat", afirmă The Hollywood Reporter. Potrivit unui producător muzical, martor în acest proces, Michael Jackson ar fi afirmat: "Dumnezeu vine fără încetare să îmi vorbească". Cu câteva săptămâni înainte de începerea turneului, directorul artistic al acestuia, Kenny Ortega, a încercat fără succes să alerteze AEG Live în legătură cu starea fizică şi psihologică a lui Michael Jackson. "Prezintă semne puternice de paranoia, angoasă şi comportament obsesiv", a spus Ortega într-o informare către AEG.

Medicul Murray l-ar fi împins pe Michael Jackson să apeleze la ultimele sale rezerve de energie - Conrad Murray datora mii de dolari, reprezentând o pensie alimentară, pe lângă impozitele neachitate. Pe casa lui din Las Vegas fusese pus sechestru. Potrivit unui detectiv din Poliţia din Los Angeles, martor în procesul care a început pe 30 aprilie, Conrad Murray, din cauza situaţiei sale financiare dezastruoase, l-ar fi convins pe Michael Jackson să nu renunţe la acel turneu, în ciuda oboselii sale cronice. Cardiologul era plătit cu 150.000 de dolari pe lună pentru a se ocupa de starea de sănătate a "regelui muzicii pop" în timpul concertelor sale. O sumă importantă, desigur, dar destul de departe de aceea pe care medicul o ceruse iniţial - 5 milioane de dolari. O sumă considerată "scandaloasă" de unul dintre organizatorii turneului, chemat să depună mărturie pe 17 mai. Shaw Trell afirmă că AEG nu a verificat situaţia financiară a medicului Conrad Murray înainte de a-l angaja.

AEG ştia ce se întâmplă - Directorul adjunct al AEG Live, Paul Gongaware, chemat să depună mărturie pe 21 mai, a fost organizatorul ultimului turneu al lui Elvis Presley şi al celui pe care urma să îl susţină Michael Jackson. Moartea lui Elvis Presley ar fi trebuit să îi deschidă ochii asupra problemelor pe care "regele muzicii pop" le avea cu medicamentele, a argumentat familia Jackson. "Da, ştiam mai mult sau mai puţin ce se întâmpla", a mărturisit Paul Gongaware. Potrivit avocatului familiei Jackson, directorul adjunct de la AEG cunoştea adicţia lui Michael. "Încearcă să nu devii un doctor Nick", i-a spus Paul Gongaware medicului Stuart Finkelstein (el însuşi martor la proces) în timpul turneului mondial susţinut de Michael Jackson în 1993. Paul Gongaware se referea la prenumele ultimului medic al lui Elvis Preley. "Gongaware m-a avertizat: respectă dozele atunci când administrezi medicamente unui star rock, altfel acel star va face o supradoză şi îţi va muri în braţe", a dezvăluit Finkelstein.

Avocaţii companiei AEG susţin că nu au fost niciodată la curent cu problemele pe care Michael Jackson le avea cu medicamentele. Familia cântăreţului Michael Jackson, decedat în 2009, consideră că întreaga responsabilitate aparţine companiei AEG, de la care solicită daune în valoare de 40 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici