DiCaprio, în pielea lui Ian Fleming, creatorul lui James Bond

Actorul american Leonardo DiCaprio ar putea produce un film despre scriitorul britanic Ian Fleming, celebrul creator al lui James Bond, care a avut o viaţă la fel de interesantă ca a personajului său.

31 afișări
Imaginea articolului DiCaprio, în pielea lui Ian Fleming, creatorul lui James Bond

DiCaprio, în pielea lui Ian Fleming, creatorul lui James Bond (Imagine: Mediafax Foto)

Rolul principal în acest lungmetraj ar putea fi interpretat tot de Leonardo DiCaprio, informează allocine.fr.

Nu este pentru prima dată când actorul american interpretează rolurile unor personalităţi care au existat cu adevărat: în 2005, l-a încarnat pe miliardarul exctentric Howard Hugues, în "Aviatorul", de Martin Scorsese, iar în curând va juca rolul celui de-al 26-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Theodore Roosevelt.

Proiectul despre viaţa lui Ian Fleming a fost anunţat încă din 2005, însă a fost abandonat de producători pentru că niciun actor sau regizor nu s-a arătat interesat. DiCaprio şi-a manifestat, însă interesul faţă de acest lungmetraj, pentru că este pasionat de scriitor şi de romanele sale.

Scenariul scris iniţial de Damian Stevenson va suferi modificări.

Ian Fleming, născut pe 28 mai 1908, într-o bogată familie britanică, a fost fiul unui parlamentar conservator. A studiat la Eton şi la Academia militară de la Sandhurst, instituţie de elită, unde nu a excelat decât în disciplinele sportive. Fleming a devenit jurnalist la Reuters, apoi a lucrat ca agent de bursă şi ca bancher. Averea de care dispune îi permite să ducă o viaţă de playboy comparabilă cu cea a viitorului său erou, James Bond. În timpul celui de-al doilea război mondial, Ian Fleming lucrează pentru serviciile de informaţii ale Marinei Regale. Divizia sa avea, printre altele, sarcina de a culege informaţiile de pe navele naziste în timpul bătăliei din Atlantic. Aceste circumstanţe l-au inspirat pentru viitoarele sale romane.

În 1952 "se naşte" James Bond, odată cu apariţia romanului "Casino Royale".

Lungmetrajul despre Ian Fleming, care încă nu are un titlu, va fi lansat după cea de-a 22-a parte a aventurii cinematografice "James Bond", "Quantum of Solace", programată să apară pe marile ecrane pe 31 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici