Discovery va fi lansată pe 23 octombrie, în ciuda unor defecţiuni tehnice

Agenţia spaţială americană a dat undă verde pentru o tentativă de lansare pe Staţia Spaţială a navetei Discovery pe 23 octombrie, în ciuda faptului că un comitet independent de specialişti a recomandat înlocuirea, în prealabil, a trei panouri de protecţie termică ale vehiculului, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Discovery va fi lansată pe 23 octombrie, în ciuda unor defecţiuni tehnice

Discovery va fi lansată pe 23 octombrie, în ciuda unor defecţiuni tehnice

După patru ore de dezbateri tehnice, "am decis că riscurile sunt acceptabile", a declarat Wayne Hale, responsabilul programului de zbor al navetei, în timpul unei conferinţe de presă.

"Acest lucru nu înseamnă că nu am înţeles pe deplin problema cu care ne confruntăm şi că nu ne vom ocupa de rezolvarea acesteia", a adăugat acesta.

"Dacă nivelul riscurilor creşte până la «inacceptabil» - pentru viitoarele zboruri - vom înlocui piesele vizate sau vom amâna următoarele lansări pentru a putea efectua nişte teste", a spus Wayne, subliniind complexitatea acestei probleme.

Centrul independent de inginerie şi securitate al NASA a recomandat înlocuirea a trei panouri de protecţie termică de pe marginile de atac ale aripilor navetei, după ce au fost detectate fisuri microscopice în stratul exterior de protecţie.

Marginile aripilor sunt expuse unor temperaturi care pot ajunge la 1.600 de grade Celsius la intrarea navetei în straturile dense ale atmosferei terestre din cauza vitezei vehiculului, de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici