Disney vrea să vândă divizia de film Miramax

Disney caută un cumpărător pentru divizia de film Miramax, care are un portofoliu de 700 de filme, unele dintre ele câştigătoare ale unor premii Oscar, preţul iniţial de vânzare fiind estimat la 700 de milioane de dolari, informează The New York Times.

41 afișări
Imaginea articolului Disney vrea să vândă divizia de film Miramax

Disney vrea să vândă divizia de film Miramax

Din portofoliul Miramax fac parte producţii de succes ca "Shakespeare in Love", cu Gwyneth Paltrow, "Kill Bill", cu Uma Thurman, sau "Chicago", cu Renée Zellweger.

În prezent, compania Walt Disney derulează negocieri cu zece potenţiali cumpărători, potrivit unor experţi în achiziţii.

În cadrul discuţiilor iniţiale a fost avansat un preţ de circa 700 de milioane de dolari pentru numele Miramax şi pentru portofoliul de 700 de filme. Harvey Weinstein şi Bob Weinstein, care au fondat Miramax în 1979, sunt printre cei interesaţi de achiziţie. Fraţii Weinstein au vândut Miramax companiei Disney în 1993, dar au rămas la conducerea diviziei până în 2005, când au plecat pentru a fonda compania Weinstein.

Un alt potenţial cumpărător este studioul Summit Entertainment, care a lansat seria "Twilight".

Analiştii estimează că librăria Miramax generează mai mult de 300 de milioane de dolari din vânzările de DVD şi difuzări la televiziune, deşi Disney nu a confirmat aceste cifre.

Filmele produse de Miramax au avut 200 de nominalizări la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici