Disputele conjugale pot fi benefice pentru sănătate

Disputele cu partenerul de viaţă pot fi benefice pentru sănătate, potrivit unui studiu american care va apărea în ediţia pe luna ianuarie a Journal of Family Communication.

1 afișare
Imaginea articolului Disputele conjugale pot fi benefice pentru sănătate

Disputele conjugale pot fi benefice pentru sănătate

Rata mortalităţii este de două ori mai mare în rândul cuplurilor care nu reuşesc să-şi exprime furia decât în rândul cuplurilor în care unul dintre parteneri alege să se exteriorizeze, potrivit acestui studiu la care au participat 192 de cupluri şi care s-a desfăşurat pe perioada a 17 ani.

La finalul acestui studiu, cuplurile în care niciunul dintre parteneri nu şi-a exprimat furia au prezentat de cinci ori mai multe riscuri de a fi amândoi decedaţi, faţă de cuplurile adepte ale disputelor.

"Când se formează un cuplu, una din principalele sarcini ale acestuia este de a şti să ajungă la reconciliere în momentul în care apare o dispută", a declarat autorul principal al acestui studiu, Ernest Harburg, profesor la Universitatea din Michigan.

"Dacă vă îngropaţi în furie şi reluaţi conflictul şi aveţi resentimente faţă de partener (...) şi nu încercaţi să rezolvaţi conflictul, atunci aveţi o problemă", a adăugat acesta.

Studii precedente au demonstrat că reprimarea stărilor negative poate creşte riscul de maladii cardiace sau de tulburări ale tensiunii arteriale.

Acest nou studiu a avut ca subiect impactul furiei reprimate şi al resentimentelor asupra mortalităţii înregistrate în sânul cuplului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici