"Divorţ şi turism", un nou pachet turistic

Un operator turistic indian le propune cuplurilor al căror mariaj trece printr-o criză să renunţe la consultarea avocaţilor specializaţi în divorţuri şi să plece, mai degrabă, într-o mică vacanţă, însoţite de un consilier marital.

43 afișări
Imaginea articolului "Divorţ şi turism", un nou pachet turistic

"Divorţ şi turism", un nou pachet turistic (Imagine: George Călin/Mediafax Foto)

Vacanta

Agenţia de turism KV Tours and Travels, cu sediul în oraşul indian Mumbai, şi-a lansat oferta "divorţ şi turism", pentru reconcilierea cuplurilor aflate în pragul divorţului.

După lansarea acestui pachet turistic insolit, în urmă cu o lună, 12 cupluri s-au prezentat la sediul agenţiei pentru a cere informaţii suplimentare. Agentul de turism indian propune diverse formule, care merg de la o săptămână petrecută într-o staţiune montană, la tariful de 720 de dolari, şi până la vacanţe în străinătate, la un tarif mai mare.

"Încercăm să îi trimitem în locuri unde nu au mai fost niciodată, în care nu există prea multă lume sau în care nu au rude", a explicat Vijesh Thakker, directorul acestei agenţii de turism.

Consilierul marital care însoţeşte cuplurile, plătit direct de agenţia organizatoare, care a încheiat acorduri cu hotelierii, are ca misiune principală să-i încurajeze pe cei doi soţi să învingă diferenţele dintre ei şi să încerce să clădească un nou început al relaţiei lor.

India, ţară în care căsătoria este considerată unul dintre fundamentele societăţii, cunoaşte una dintre cele mai mici rate ale divorţurilor din lume. Doar 10% dintre căsătoriile din India se încheie printr-un divorţ, spre deosebire de Statele Unite, unde acest procentaj ajunge la 50%.

Însă rata divorţurilor a crescut în ultimii ani şi în India, în special în marile oraşe. Experţii consideră că femeile din oraşe au acces la o mai bună educaţie şi cele mai multe dintre ele au un loc de muncă, fapt care le schimbă aspiraţiile şi le oferă independenţă financiară. Numărul căsătoriilor din dragoste, în opoziţie cu tradiţia mariajelor aranjate de familie, a crescut tot mai mult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici