"Doctor Who", desemnat de Guinness Book drept cel mai de succes serial SF

Serialul "Doctor Who" a fost desemnat, duminică, de către reprezentanţii Guinness Book of World Records, drept cel mai de succes serial SF de televiziune din lume, informează variety.com.

33 afișări
Imaginea articolului "Doctor Who", desemnat de Guinness Book drept cel mai de succes serial SF

"Doctor Who", desemnat de Guinness Book drept cel mai de succes serial SF

Reprezentanţii Guiness Book au acordat acest premiu pe baza cotelor de audienţă, vânzărilor de DVD-uri, vânzărilor de cărţi inspirate din acest serial şi de traficul înregistrat pe iTunes. "Este destul de dificil să cuantificăm descărcările ilegale, dar am ţinut cont şi de acestea", a declarat Craig Glenday, editorul-şef al Guinness Book.

Longevitatea a fost un alt factor important, deoarece "Doctor Who" deţine şi recordul Guinness pentru serialul SF de televiziune cu cea mai lungă perioadă de difuzare. O controversă referitoare la acest titlu a izbucnit în 2006, iar serialul "Stargate SG-1" a fost desemnat, ulterior, serialul SF de televiziune cu cea mai lungă perioadă de difuzare, fără întrerupere, după ce a depăşit graniţa celor zece ani de prezenţă continuă pe micile ecrane.

Producătorul de televiziune Russell T. Davies a acceptat acest premiu în numele creatorului serialului "Doctor Who", Verity Lambert.

"Doctor Who" este un serial SF de televiziune produs de postul britanic BBC, care a debutat pe 23 noiembrie 1963. Personajul principal din acest serial este un Lord al Timpului, care îşi spune "The Doctor", care călătoreşte în timp şi spaţiu alături de asistenţii săi de pe nava spaţială Tardis, încercând să salveze lumea. Un episod special de o oră, intitulat "Planet of the Dead", va fi difuzat pe 26 iulie de BBC America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici