Doctorul lui Michael Jackson spune că nu el i-a dat starului propofol

Conrad Murray, doctorul personal al lui Michael Jackson, a declarat în faţa anchetatorilor, că nu el i-a dat starului pop propofol, o substanţă găsită în cantităţi mari în organismul acestuia după deces şi care a reprezentat una dintre cauzele morţii lui.

130 afișări
Imaginea articolului Doctorul lui Michael Jackson spune că nu el i-a dat starului propofol

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto)

Conrad Murray, unul dintre suspecţii în cazul decesului lui Michael Jackson, a declarat, vineri, anchetatorilor din Los Angeles că Michael Jackson i-a spus că a primit propofol de la doi doctori, rămaşi anonimi, din Germania.

Murray a fost angajat pentru a-i purta de grijă lui Jackson în timp ce starul se pregătea pentru concertele de revenire pe scena muzicală, înainte de decesul acestuia, care a survenit pe 25 iunie, la Los Angeles.

Conform legiştilor din Los Angeles, decesul lui Michael Jackson este omucidere prin supradoză, precizând că propofolul şi sedativul lorazepam sunt principalele medicamente care au cauzat moartea starului.

Conrad Murray este anchetat în prezent de poliţia din Los Angeles, fiind acuzat de omucidere. Murray a fost de două ori interogat de poliţia americană.

Doctorul a recunoscut că i-a dat starului o doză de 25 de miligrame de propofol în dimineaţa zilei în care acesta a murit. Murray a declarat anterior poliţiei americane că a părăsit camera starului pentru a merge la toaletă, însă înregistrările telefonice indică faptul că el a discutat la telefon timp de 47 de minute, în jurul orei la care Michael Jackson începea să aibă probleme respiratorii. Când medicul a realizat că pacientul său nu mai reacţiona, a încercat câteva manevre frenetice de resuscitare, însă Michael Jackson nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa, iar decesul său a fost pronunţat de medicii de la centrul medical din cadrul Universităţii California din Los Angeles.

Conform celor mai recente documente, Murray susţine că Jackson a menţionat alţi doi doctori care l-au îngrijit - dermatologul Arnold Klein şi fostul doctor personal Allan Metzger, care "i-au dat medicamente, dar acestea nu aveau efect".

De asemenea, în documente se menţionează că Murray l-a pus pe Jackson în legătură cu un alt medic - David Adams - care să îi dea cântăreţului propofol, ceea ce s-a şi întâmplat, în prezenţa lui Murray, "în biroul unui estetician".

Michael Jackson a făcut stop cardiac şi a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuată de poliţie şi de agenţii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla lângă star în ultimele momente ale vieţii acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici