Documentarul despre Joaquin Phoenix este o farsă - VIDEO

Regizorul Casey Affleck a recunoscut, joi, că documentarul său "I'm Still Here", în care cumnatul său, Joaquin Phoenix, se transformă dintr-un actor în vogă într-un ratat bărbos, dependent de droguri şi care visează să devină rapper, a fost, de fapt, o farsă.

226 afișări
Imaginea articolului Documentarul despre Joaquin Phoenix este o farsă - VIDEO

Documentarul despre Joaquin Phoenix este o farsă (Imagine: www.screencrave.com)

"A fost o interpretare grozavă, este rolul carierei sale", a declarat Casey Affleck pentru New York Times.

Casey Affleck a adăugat că Joaquin Phoenix şi-a pus în pericol cariera profesională pentru a juca în acest documentar, care a captivat publicul la Festivalul de la Veneţia, în această lună.

Prezent la eveniment, Joaquin Phoenix a "jurat" că este vorba de un film original şi fără trucaje, în ciuda indiciilor evidente de pe ecran care spuneau că este vorba de un documentar-parodie ("mockumentary"), care îi ironizează pe spectatorii înguşti la minte.

Documentarul a devenit celebru după ce Joaquin Phoenix a apărut purtând o barbă imensă şi neîngrijită în emisiunea lui David Letterman, în februarie 2009, părând total confuz şi murmurând cuvinte neinteligibile.

Filmul prezintă câteva scene în care actorul american pare să consume droguri, navighează pe internet căutând prostituate, sare de pe scenă pentru a ataca un spectator, vomitând la final. În film apare şi impresarul rap Sean "Diddy" Combs, care, în cele din urmă, acceptă să asculte o casetă demo cu muzica hip-hop creată şi cântată de personajul jucat de Phoenix.

Joaquin Phoenix, a cărui soră Summer este căsătorită cu Casey Affleck, va reveni săptămâna viitoare în emisiunea "The Late Show with David Letterman" şi, de această dată, potrivit declaraţiei regizorului, actorul nu va mai interpreta niciun rol.

În film, Phoenix are momente când este amuzant şi coerent, dar şi altele în care pare copilăros, agresiv şi paranoic, încercând să îşi apere decizia, luată în 2008 - întâmpinată cu mare neîncredere de către presa internaţională -, de a renunţa la actorie pentru a cânta hip-hop.

Fratele actorului River Phoenix, decedat în urma unei supradoze de droguri în 1993, Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar în 2006, pentru rolul titular din filmul "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash". Joaquin Phoenix fusese anterior nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din filmul "Gladiatorul".

Joaquin a înregistrat un album cu coloana sonoră a filmului "Walk the Line", pentru care a câştigat un premiu Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici