Doi pinguini "gay" au adoptat un pui la o Grădină Zoologică din Germania

Doi pinguini masculi de la Grădina Zoologică din Bremerhaven, în nordul Germaniei, au adoptat un ou respins de părinţii biologici, iar acum cresc puiul în vârstă de patru săptămâni, relatează BBC News.

284 afișări
Imaginea articolului Doi pinguini "gay" au adoptat un pui la o Grădină Zoologică din Germania

Doi pinguini "gay" au adoptat un pui la o Grădină Zoologică din Germania

Cei doi pinguini "gay" - Z şi Vielpunkt - au clocit oul respins de părinţii biologici şi acum cresc puiul pe care l-au adoptat. De când a apărut puiul, ei se poartă ca un cuplu heterosexual. Cei doi taţi fericiţi petrec zilele alternativ pentru a-l proteja şi hrăni pe fiul lor adoptiv, potrivit reprezentanţilor Grădinii zoologice din Germania.

Presa a relatat în 2005 despre această grădină zoologică care plănuia să testeze orientarea sexuală a pinguinilor cu tendinţe homosexuale. Trei perechi de pinguini masculi au fost văzuţi încercând să se împerecheze între ei şi să clocească pietre. Angajaţii de la Zoo au mai adus patru pinguini femele încercând să îi încurajeze să se împerecheze, dar au abandonat imediat, atunci când mai mulţi activişti pentru drepturile gay s-au revoltat şi i-au acuzat că intervin în comportamentul animalelor.

La grădina zoologică locuiesc acum şase pinguini "gay", printre care şi Z şi Vielpunkt.

Pinguinii Humboldt trăiesc în zona de coastă, în Peru şi Chile, dar numărul lor scade din cauza pescuitului excesiv.

Au mai fost raportate cazuri de pinguini masculi care au format perechi, unii dintre ei adoptând şi pui.

Comportamentul homosexual este bine documentat la multe animale, dar nu este înţeles în totalitate, a spus profesorul Stuart West, de la University of Oxford. Profesorul West a spus că acest comportament homosexual ar putea folosi în diverse scopuri, de exemplu, la păsări, femelele ar putea forma o pereche pentru a creşte pui. Unele animale ar putea manifesta o simplă atracţie faţă de partenerul de acelaşi sex, pe când alţii s-ar putea bucura ca oamenii de o activitate sexuală non-procreativă.

"Homosexualitatea nu este nimic ieşit din comun la animale. Sexul nu trebuie să aibă legătură cu reproducerea", au spus reprezentanţii Grădinii Zoologice din Bremerhaven.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici