Doina Levintza, la Muzeul Victoria & Albert din Londra

Creatoarea de modă Doina Levintza va participa, pe 18 septembrie, la vernisajul expoziţiei "Epoca de Aur din Couture: Paris şi Londra 1947 - 1957" la Muzeul Victoria & Albert din Londra, informează Institutul Cultural Român din Londra.

11 afișări
Imaginea articolului Doina Levintza, la Muzeul Victoria & Albert din Londra

Doina Levintza, la Muzeul Victoria & Albert din Londra

Vernisajul expoziţiei face parte dintr-un proiect de modă şi teatru pe care Doina Levintza vrea să-l desfăşoare la ICR Londra în 2008.

În afară de participarea la vernisajul expoziţiei "Epoca de Aur din Couture: Paris şi Londra 1947- 1957" la Muzeul Victoria & Albert, creatoarea se va întâlni cu experţi din industria modei, scenografi, jurnalişti şi critici de modă.

Expoziţia de la Muzeul Victoria & Albert, organizată între 18 şi 25 septembrie, se va focaliza pe moda pariziană şi britanică din perioada 1947 - 1957, o decadă pe care Christian Dior a descris-o ca fiind "Golden Age" a modei.

Doina Levintza a debutat ca pictor de costume în cadrul Televiziunii Române, în paralel lucrând costume şi decoruri pentru teatru. În 1990 şi-a înfiinţat propria casa de modă, specializată în costume de teatru şi film, dar şi în creaţii vestimentare. Colecţiile ei au fost prezentate la Paris, Monte Carlo, Londra, Washington şi New York.

Alături de Dan Coma, Doina Levintza a fost învestită cu titlul de "furnizor al casei regale" de Principesa Margareta de România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici