Doliu la Hollywood: A murit Billy Drago, celebru pentru rolurile sale de gangster

Actorul american Billy Drago, celebru pentru roluri negative, în filme precum "The Untouchables", de Brian de Palma, şi "Pale Rider", de Clint Eastwood, a murit la vârsta de 73 de ani, în urma unor complicaţii suferite după un accident vascular cerebral, potrivit variety.com.

2442 afișări
Imaginea articolului Doliu la Hollywood: A murit Billy Drago, celebru pentru rolurile sale de gangster

Doliu la Hollywood: A murit Billy Drago, celebru pentru rolurile sale de gangster (Imagine: leschroniquesdecliffhanger.com)

Actorul, care a murit luni, a jucat rolul unuia dintre acoliţii lui Al Capone, Frank Nitti, în "Incoruptibilii/ The Untouchables", din 1987, dar a apărut şi în serialul TV "Farmece/ harmed", în rolul demonului Barbas.

Pe numele real William Eugene Burrows, actorul s-a născut în Hugoton, statul american Kansas, într-o familie de amerindieni, din partea tatălui, şi romi, din partea mamei. De altfel, şi-a luat numele de scenă de la cel al familiei mamei.

Iniţial a fost cascador, după care s-a mutat la New York, unde a început să joace în filme, la sfârşitul anilor 1970.

A jucat în lungmetraje precum "Cutter’s Way", "No Other Love", "Windwalker", iar pe micul ecran a apărut în producţii precum "Hill Street Blues", "Moonlighting", "Walker Texas Ranger", "Trapper John, M.D." şi "The X-Files".

În total, a jucat în peste 100 de filme, printre care se mai numără trei pelicule cu Chuck Norris - "Invasion U.S.A.", "Hero and the Terror", "Delta Force 2: The Colombian Connection".

Drago a apărut în videoclipul muzical al lui Michael Jackson "You Rock My World" (2001) şi în cel al supergrupului britanic Mike and the Mechanics "Silent Running (on Dangerous Ground)".

Taguri:
billy drago,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici