"Doliu" şi "romantism", în creaţiile designerilor români, la New York

Rochii negre croite extravagant, mănuşi lungi, dantelă, blănuri şi voaluri - toate negre - au fost elementele celei mai noi colecţii prezentate de Cătălin Botezatu la Couture Fashion Week, la New York, în timp ce Romaniţa Iovan a adus prospeţime şi culoare, într-o colecţie de inspiraţie romantică.

4 afișări
Imaginea articolului "Doliu" şi "romantism", în creaţiile designerilor români, la New York

foto: www.couturefashionweek.com

"Funeral"-Funeralii s-a intitulat prezentarea lui Botezatu, având ca principală temă negrul, iar ca elemente recurente în creaţia autorului, machiajul acentuat şi cocul înalt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o colecţie haute-couture, în care se exprimă frumuseţea femeii, rafinamentul, şi cum se poate exprima mai bine acest lucru decât prin non-culoarea negru. Întotdeauna am creat pentru o femeie rafinată - «femme fatale», după care trebuie să întorci capul în societate, o femeie fără prejudecăţi, demnă, puternică şi cred că această colecţie exprimă acest lucru", a spus Botezatu la finalul show-ului.

Romaniţa Iovan, aflată la a doua participare la Couture Fashion, a spus că şi-a intitulat colecţia "Seventeen" de la cei 17 ani de activitate în domeniul modei, iar ca inspiraţie a avut piesa de teatru "Romeo şi Julieta". "Este cea mai frumoasă poveste de dragoste din toate timpurile, deşi tristă, şi am încercat să pun suflet din această poveste în fiecare rochie", a spus creatoarea de modă. "În acelaşi timp, am vrut să fie veselă, să fie colorată, am mers pe culori diafane şi, nu în ultimul rând, să ne aducem aminte de România, mireasa în rochie galbenă a purtat un buchet de flori în culorile steagului României", a mai spus ea.

Creatoartea de modă a mai spus că, tot cu ocazia celor 17 ani de activitate, pregăteşte un eveniment "special", care va avea loc în această vară, în România, într-o locaţie "cu totul deosebită", care va fi ţinută secretă până în ultimul moment.

Prezentarile celor doi designeri români, care au avut loc sâmbătă seara şi, respectiv, duminică seara, au avut o bună recepţie, fiind răsplătite cu aplauze şi ovaţii de spectatorii prezenţi.

Completând spectacolul de modă, organizatorii au inclus înaintea fiecărei prezentări momente muzicale şi lirice. Prezentarea lui Botezatu a fost precedată de un recital susţinut de Alexander Markov, un cunoscut violonist contemporan.

Couture Fashion Week este un eveniment care se organizează în paralel cu New York Fashion Week şi în care se prezintă exclusiv elemente vestimentare şi accesorii de seară sau pentru ocaziii deosebite, non-casual, adresându-se consumatorilor de modă de lux. De asemenea, evenimentul reuneşte designeri vestimentari din toate colţurile lumii, care nu sunt afiliaţi cu marile case de modă şi care, prin creaţiile lor, aduc un specific deosebit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici