Două festivaluri într-un weekend şi concertul anului, cu Bon Jovi, animă Capitala în iulie

Zeci de concerte vor avea loc weekend-ul acesta, în cadrul festivalurilor B'estfest şi Rock the City, în timp ce trupa Bon Jovi este aşteptată pe 10 iulie, în premieră la Bucureşti, pentru ceea ce este considerat "show-ul muzical al anului".

567 afișări
Imaginea articolului Două festivaluri într-un weekend şi concertul anului, cu Bon Jovi, animă Capitala în iulie

Două festivaluri într-un weekend şi concertul anului, cu Bon Jovi, animă Capitala în iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iubitorii de muzică şi concerte au de ales weekend-ul acesta între o mulţime de evenimente, desfăşurate pe parcursul a trei zile: 13 trupe în Piaţa Constituţiei din Capitală, sub egida Rock the City, şi cea de-a patra ediţie B'estfest, care aduce 51 de trupe, solişti şi DJ-i, pe patru scene, într-un nou spaţiu de desfăşurare, lângă Bucureşti, pe malul lacului Pasărea din comuna Tunari.

Line up-ul B'estfest include trupe că Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, Lamb, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly şi Hadouken, dar şi nume autohtone, printre care Şuie Paparude, OCS, Robin and the Backstabbers, Magnolia, Coma şi Sarmalele Reci, care vor concerta pe două scene principale. Acestora li se adaugă o scenă numită Future Heroes, dedicată exclusiv tinerilor artişti români, precum Butterflies în my Stomach, Toulouse Lautrec, Electric Fence, Mes Quins, Tiptil, Sensor şi Blue Nipple Boy, şi Dance Arena, unde DJ-ii vor întreţine petrecerile până dimineaţa, pe ritmuri electro, funk, breakbeat, drum'n'bass şi dubstep.

Cu un nou concept, B'estfest Summer Camp, festivalul organizat de Emagic, îşi invită publicul să campeze pe islazul de la Tunari, fie cu cortul personal sau rulota, fie beneficiind de serviciile auxiliare puse la dispoziţie: închiriere cort, rulotă sau achiziţionarea unui cort "la cheie", deja amplasat.

Printre multitudinea de activităţi auxiliare propuse în B'estfest Park se numără sporturi - un panou de escaladă, terenuri de volei, badminton, baschet şi fotbal, antrenamente de fitness şi yoga -, bumping cars, carusel, spectacole de magie, jocuri diverse, face painting, tatuaje, graffitti şi lasertag, lecturi şi spectacole de teatru, proiecţii de film de la Anim'est şi Future Shorts, expoziţii şi ateliere de meşteşuguri, fotografie şi artă contemporană. De asemenea, cluburile Expirat şi Elephant Vs. Goblin îşi fac program de weekend la B'estfest.

Totodată, în cadrul platformei B'estfest Goes Green se vor implementa o serie întreagă de mecanisme menite să reducă impactul unui astfel de eveniment. Pornind de la facilitarea mijloacelor de transport ecologice, continuând cu procesele de colectare selectivă a deşeurilor ce se vor desfăşura în cadrul festivalului şi încheind cu utilizarea unor surse alternative de energie, întregul proiect se adresează deopotrivă echipei de organizatori, artiştilor şi spectatorilor în egală măsură.

Pentru că începând din acest an B'estfest "îmbracă haine verzi", organizatorii recomanda publicului să adopte aceeaşi atutudine eco, punând la dispoziţia sa biciclete ce pot fi închiriate de la staţia de metrou Pipera special pentru transportul până în B'estfest Park. Bicicletele sunt puse la dispoziţie de Asociaţia Green Revolution, în cadrul programului StudentOBike, şi se închiriează doar pe baza buletinului şi a biletului de intrare la festival, pe o perioadă de maxim 24 de ore.

Tot o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul înconjurător este şi sistemul carpooling: un mecanism simplu prin care mai mulţi călători care merg în aceeaşi direcţie împart aceeaşi maşină. Pentru a fi mai uşor de găsit, cei interesaţi se pot înscrie ca şoferi cu locuri disponibile în maşină sau ca pasageri pe site-ul www.cumasina.net, la secţiunea concerte/ B'estfest.

Pentru o atitudine eco, dar şi pentru utilitate, este recomandată şi folosirea mijloacelor de transport în comun, disponibile inclusiv pe timp de noapte. În zilele de festival va funcţiona o linie specială, pusă la dispoziţie de RATB, cu traseu de la Piaţa Charles de Gaulle (lângă staţia de metrou Aviatorilor), cu oprire şi în Piaţă Presei Libere, până la B'estfest Park, şi microbuzul 445 ce poate fi luat de pe refugiul de tramvai al liniei 16 şi 36 (din staţia de metrou Pipera) sau de la staţia Băneasa S.A. Ambele vor circula inclusiv pe timp de noapte, iar capătul de linie se va afla în imediata apropiere a festivalului. Două microbuze vor asigura transportul tur şi retur între staţia de autobuz şi maxi-taxi şi intrarea în spaţiul de festival.

Biletele pentru această ediţie B'estfest sunt în prezent disponibile la preţurile de 125 lei - biletul de o zi, 265 de lei - abonamentul de 3 zile - şi 15 lei - voucherul pentru acces în camping, urmând că în zilele de eveniment, acestea să fie disponibile doar la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 lei - biletul de o zi, 285 lei - abonamentul - şi 15 lei - voucherul de camping. Copiii sub 12 ani au gratuitate dacă vin însoţiţi de un adult.

În plus, grupurile care achiziţionează până vineri patru abonamente la B'estfest Summer Camp o pot face la preţul de 680 lei (în loc de 1.060 de lei, cât ar fi fost preţul întreg), această promoţie fiind valabilă doar pentru biletele achiziţionate de la magazinul biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea principală - aripa Călăraşi ) şi Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti. De asemenea, cei care vin pe 1 iulie la B'estfest Summer Camp din afara Bucureştiului şi prezintă la casă de bilete de la intrarea în B'estfest Park biletul de tren sau microbuz către Bucurest, îşi pot achiziţiona un abonament cu 190 de lei, în preţ fiind inclus şi voucherul de acces în zonă camping.

Biletele sunt disponibile online, pe www.myticket.ro, precum şi în reţeaua magazinelor Diverta, la The Ark, în magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi la Sala Palatului.

După festivalul Sonisphere adus în premieră în România în vara anului trecut, D&D East Entertainment organizează anul acesta Rock the City, ai cărui headlineri sunt The Prodigy, Mike and The Mechanics, WhiteSnake şi Judas Priest.

Line up-ul Rock the City se compune din Ultra TT, Therapy ? şi The Prodigy (vineri, prima trupă de la 18.20), Voodoo, Monarchy, BooN, Sabaton şi Mike and The Mechanics (sâmbătă, prima trupă de la 16.20) şi Metrock, Trooper, Hatebreed, WhiteSnake şi Judas Priest (duminică, prima trupă de la 15.50).

Accesul în Piaţa Constituţiei va fi permis de la ora 16.00 - vineri, 15.30 - sâmbătă şi 15.00 - duminică. Concertele se vor încheia în jurul orei 23.00.

"Începând de la scenă până la amplasamentele în jurul scenei, totul va însemna spectacol. Pe lângă scenă, vor fi amenajate spaţii speciale, de entertainment şi de lounge, unde publicul va avea parte de bună dispoziţie şi distracţie. Anul acesta, trupele care au confirmat prezenţa vor veni la Bucureşti cu show-uri excepţionale. Judas Priest, spre exemplu, a cerut ca în jurul scenei, în timpul show-ului, să aibă la dispoziţie o serie de elemente pirotehnice şi lasere de lumini care vor antrena publicul", a declarat Denise Săndulescu, general manager D&D East Entertainment, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

Biletele pentru fiecare din zilele festivalului costă 125 de lei (Normal Circle) şi 185 de lei (Golden Circle), iar abonamentele - 180 de lei (Normal Circle) şi, respectiv, 280 de lei (Golden Circle) şi se vând în reţeaua Eventim.

Biletul valid pe baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertelor, spectatorii fiind rugaţi să aibă asupra lor şi un act de identitate valid. Organizatorii recomandă cu fermitate achiziţionarea biletelor doar din punctele autorizate. Toate biletele vor fi scanate la intrare.

De asemenea, organizatorii recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun, în special a metroului, pentru a evita neplăceri create de restricţionarea traficului în zonă. În spaţiul de concert este interzisă intrarea cu orice fel de sticle, bidoane din plastic, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanţuri, obiecte periculoase, băuturi sau mâncare, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil), aparate de înregistrare audio-video. Nu este permis accesul cu umbrele, spectatorilor fiindu-le recomandat să îşi aducă pelerine de ploaie. Accesul cu medicamente este permis doar în baza reţetei medicale aferente.

Prezenţa copiilor cu vârste sub 12 ani nu este recomandată din cauza zgomotului de mare amploare produs în cadrul evenimentelor de acest tip, peste nivelul suportat de cei mici. De asemenea, spectacolul poate include puternice efecte de lumini, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice. În situaţia în care părintele alege să vină însoţit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fără gratuitate sau reducere la achiziţionarea acestuia.

Un alt eveniment de amploare pregătit de D&D East Entertainment pentru luna iulie este concertul trupei Bon Jovi, considerat show-ul muzical al anului în România, ce va avea loc tot în Piaţa Constituţiei din Capitală, pe 10 iulie.

În prezent, Bon Jovi se află în plin turneu mondial, "The Circle" fiind seria de concerte cu cele mai mari încasări din 2010, potrivit revistei Billboard. Reuşita de anul trecut, coroborată cu performanţa similară din 2008, demonstrează faptul că celebra trupă americană a ajuns la un nivel de vârf în ceea ce priveşte profitabilitatea concertelor sale, la 26 de ani după ce şi-a lansat albumul de debut.

Concertele lunii iulie în Bucureşti:

1- 3 iulie

B'estfest Summer Camp - comuna Tunari

Rock the City - Piaţa Constituţiei

6 iulie

Parkway Drive - Silver Church

10 iulie

Jon Bon Jovi - Piaţa Constituţiei

12 iulie

Narcotango - Teatrul de Vară Herăstrău

30 iulie

Buena Vista Social Club - Teatrul de Vară Herăstrău

(Material de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici