Două sonate de Vivaldi, descoperite într-o arhivă din Marea Britanie

Două sonate pentru vioară compuse de Antonio Vivaldi, necunoscute publicului larg, au fost descoperite de experţii britanici într-o colecţie de manuscrise, unde au rămas ascunse timp de 270 de ani, informează bbc.co.uk.

61 afișări
Imaginea articolului Două sonate de Vivaldi, descoperite într-o arhivă din Marea Britanie

Două sonate de Vivaldi, descoperite într-o arhivă din Marea Britanie (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Cele două sonate, despre care experţii afirmă că au fost compuse pentru muzicieni amatori, au fost descoperite într-un manuscris de 180 de pagini, care a fost donat arhivelor Foundling Museum din Londra.

Una dintre cele două compoziţii - Sonata in C - va fi interpretată duminică, de orchestra La Serenissima a Universităţii Hope din Liverpool, în cadrul Cornerstone Festival. Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, spectacolul de duminică constituie primul prilej de a interpreta această sonată în epoca modernă.

Antologia de manuscrise a fost alcătuită între anii 1715 şi 1725 şi conţine lucrări compuse de Vivaldi, Handel, Corelli şi Purcell.

Colecţia a fost achiziţionată de omul de afaceri Gerald Coke, care a donat-o arhivelor Foundling Museum din Londra în 2008.

Deşi cele două sonate poartă semnătura lui Vivaldi în acel manuscris, experţii au aflat de existenţa lor abia după ce antologia a fost catalogată de muzeul londonez.

Compozitorul italian Antonio Vivaldi, celebru pentru ciclul "Anotimpurilor", este cel mai important reprezentant al barocului muzical veneţian. Prolificul muzician italian a compus 50 de opere, peste 500 de concerte şi aproximativ 90 de sonate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici