"Dr. Parnassus", ultimul film în care a jucat Heath Ledger, în cinematografe, de vineri

"Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Doctor Parnassus", ultimul film în care a jucat regretatul actor Heath Ledger, va avea premiera pe marile ecrane româneşti vineri.

69 afișări
Imaginea articolului "Dr. Parnassus", ultimul film în care a jucat Heath Ledger, în cinematografe, de vineri

"Dr. Parnassus", ultimul film în care a jucat Heath Ledger, în cinematografele, de vineri

La doi ani de la tragica dispariţie a lui Heath Ledger, regretatul actor va putea fi admirat pentru ultima dată pe marile ecrane, odată cu premiera grandiosului film "Dr. Parnassus" în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Starplex, Cinema City (Cotroceni, Cluj, Bacău) şi Odeon Cineplex (Cluj).

Cea mai recentă creaţie a legendarului regizor Terry Gilliam ("Monty Python and the Holy Grail", "Armata celor 12 maimuţe/ Twelve Monkeys"), "Dr. Parnassus" reuneşte în rolurile principale nume impresionante ale cinematografiei precum Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrel şi Christopher Plummer.

Regizorul îşi aminteşte cu nostalgie despre momentul în care Heath Ledger s-a alăturat proiectului. "Într-o zi, Heath mi-a strecurat un bileţel în care mă întreba dacă poate să-l interpreteze pe Tony", declara Terry Gilliam. Tot el a completat: "Am permis mai multe improvizaţii la filmul acesta decât la orice alt film am mai făcut vreodată şi totul a început pentru ca Heath avea atât de multe idei şi dialoguri revigorante şi pentru că a fost incredibil de rapid şi inventiv".

O poveste fantastică, situată la limita inimaginabilului, "Dr. Parnassus" invită spectatorul într-o captivantă şi explozivă cursă împotriva timpului. Înzestrat de secole cu puterea de a controla imaginaţia altora, Dr. Parnassus este blestemat să păstreze un secret întunecat. Şi-a câştigat nemurirea făcând pariuri cu diavolul, Mr. Nick (Tom Waits), promiţându-i acestuia primul născut. Acum fiica lui Parnassus are 16 ani şi diavolul a venit să-şi ia premiul. Pentru a-l împiedica, Parnassus îl provoacă pe Mr. Nick: cine seduce primul cinci suflete, câştiga şi ia totul.

Heath Ledger s-a născut în Perth, Australia, pe 4 aprilie, 1979. A jucat în filme precum "10 chestii care nu-mi plac la tine" (1999), "Brokeback Mountain - O iubire secretă" (2005), "I'm Not There/ Noi suntem Bob Dylan" (2007) şi "Cavalerul Negru/ The Dark Knight" (2008), pentru care a fost recompensat postum cu un premiu Oscar. A murit pe 22 ianuarie 2008, din cauza unei supradoze de medicamente.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici