Dragostea online este oarbă

Majoritatea relaţiilor care s-au născut pe internet nu durează pentru că oamenii sfârşesc prin a alege perechi nepotrivite şi a forma legături înainte de a se vedea faţă în faţă, potrivit unui studiu australian.

21 afișări
Imaginea articolului Dragostea online este oarbă

Dragostea online este oarbă (Imagine: Mediafax Foto)

Femeile prezintă cele mai multe probabilităţi de a-şi alege partenerul nepotrivit, pentru că au tendinţa de a fi atrase de comentarii spirituale şi email-uri inteligente, a indicat psihologul Matthew Bambling, de la Universitatea de tehnologie din Queensland.

"Nu poţi niciodată să presupui anumite lucruri după modul în care acestea par online", a spus Bambling. "Doar pentru că sunt capabili să scrie un comentariu deştept sau un e-mail spiritual, acest lucru nu înseamnă neapărat că sunt partenerii potriviţi", a continuat acesta.

Bambling a mai ţinut să sublinieze că mulţi bărbaţi obişnuiesc să "lucreze în reţea", adică să trimită email-uri la zeci de femei în speranţa că una dintre acestea va răspunde.

Psihologul spune că este posibil să găseşti un partener online, însă avertizează că cei care folosesc internetul pentru a-şi găsi dragostea trebuie să fie conştienţi că pot da greş.

Oamenii sunt mai dezinhibaţi online, spune cercetătorul, mulţi sunt tentaţi să exagereze în ceea ce priveşte calităţile şi să-şi diminueze în importanţă defectele.

Acesta a mai adăugat că este mai uşor pentru unii oameni să investească emoţional într-o relaţie virtuală pentru că nu văd tabloul complet al celui cu care corespondează.

Acelaşi cercetător adaugă faptul că unele persoane devin dependente de nimicurile conţinute de mesajele pe care le primesc pe site-urile matrimoniale, fapt care poate conduce la dezamăgiri.

Bambling spune că oamenii pot evita multe probleme dacă întâlnesc persoana cu care corespondează online la începutul relaţiei, pentru a se cunoaşte prin intermediul unor întrevederi reale. Astfel se poate evita construirea unor fantasme în legătură cu "celălalt".

"Cel mai important lucru este contactul real, cât se poate de devreme, în cazul în care celălalt te interesează, pentru că astfel îţi vei da seama dacă relaţia este posibilă", a mai spus acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici