DRAMA bătrânilor care trăiesc într-una dintre cele mai BOGATE ţări din lume. Femeile ajung să FURE din magazine pentru a ajunge la închisoare

Japonia se confruntă şi cu o problemă la care nu se aştepta: infracţionalitatea în rândul persoanelor de vârsta a treia, mai ales femei, scrie Bloomberg.

12400 afișări
Imaginea articolului DRAMA bătrânilor care trăiesc într-una dintre cele mai BOGATE ţări din lume. Femeile ajung să FURE din magazine pentru a ajunge la închisoare

DRAMA bătrânilor care trăiesc într-una dintre cele mai BOGATE ţări din lume. Femeile ajung să FURE din magazine pentru a ajunge la închisoare

Aproape una din cinci femei ajunse în închisorile din Japonia se încadrează în acest grup de vârstă, fiind condamnată pentru infracţiuni minore care, în 9 din 10 cazuri, sunt furturi din magazine. Ce anume a dus la această situaţie?

În primul rând o schimbare a unei tradiţii sociale, deoarece, dacă în trecut de vârstnici se îngrijea familia sau comunitatea în care trăiau, între anii 1980-2015, numărul bătrânilor care locuiesc singuri a crescut de mai bine de şase ori până la circa 6 milioane, statisticile arătând că peste jumătate din persoanele în vârstă prinse la furat în magazine se încadrează în această categorie, iar 40% sută fie nu au rude, fie nu ţin legătura cu ele.

Totodată, multe femei de vârsta a treia nu au nici o situaţie materială prea bună, recurgând la furturi din magazine pentru a-şi procura lucrurile pe care nu şi le permit. Mai există şi un grup, ce-i drept mai mic, de femei care locuiesc cu familia, dar se simt invizibile, nefiind înţelese şi nefiind considerate decât bune să facă treabă în casă, aşa cum explică Yumi Muranaka, directoare a închisorii pentru femei Iwakuni.

Toate aceste bătrâne ajung să fure din magazine de la alimente la haine sau obiecte de menaj ca să intre la închisoare, unde nu mai trebuie să-şi bată capul cu grija zilei de mâine şi unde primesc hrană şi îngrijire adecvată, iar după eliberare recidivează ca să se întoarcă după gratii.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici