Dramă pentru trupa lui Elton John: Basistul formaţiei care îl acompaniază pe cântăreţ a murit

Robert Wayne Birch, basist şi cântăreţ în trupa de backing vocals care îl acompaniază pe Elton John, a fost găsit mort la Los Angeles, miercuri, în urma unei posibile sinucideri, decesul fiind cauzat de o plagă prin împuşcare în zona capului, care a fost letală.

353 afișări
Imaginea articolului Dramă pentru trupa lui Elton John: Basistul formaţiei care îl acompaniază pe cântăreţ a murit

Robert Wayne Birch şi Elton John (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ed Winter, directorul adjunct al Biroului de medicină legală din Los Angeles, a spus că trupul neînsufleţit al muzicianului în vârstă de 56 de ani a fost descoperit în regiunea San Fernando Valley din Los Angeles.

Cazul este anchetat de autorităţi ca o posibilă sinucidere, afirmă Winter.

Birch, care cânta şi la saxofon, a început să cânte la chitară bas în trupa care îl acompaniază pe Elton John la începutul anilor 1990.

Această colaborare i-a deschis apoi uşile pentru o serie de proiecte muzicale realizate cu alţi muzicieni şi trupe de seamă, precum Billy Joel, Keith Emerson şi The Replacements.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici