Duffy şi Massive Attack, printre câştigătorii premiilor Ivor Novello

Cântăreaţa galeză Duffy, formaţiile britanice Tings Tings, Coldplay şi Elbow, precum şi pionierii muzicii trip hop Massive Atack s-au numărat printre câştigătorii celei de-a 54-a ediţii a premiilor Ivor Novello, care au fost decernate joi seară, la Londra, informează Billboard.

9 afișări
Imaginea articolului Duffy şi Massive Attack, printre câştigătorii premiilor Ivor Novello

Duffy şi Massive Attack, printre câştigătorii premiilor Ivor Novello

Premiile Ivor Novello, unele dintre cele mai prestigioase distincţii ale industriei muzicale britanice, recompensează compozitorii şi cântăreţii britanici.

La ceremonia care a avut loc joi seară, trupa indie-rock Elbow a câştigat două premii, pentru cel mai bun cântec contemporan ("Grounds For Divorce") şi pentru cel mai bun cântec - din punct de vedere al melodiei şi al versurilor ("One Day Like This").

Duoul Ting Tings, care în iulie va concerta şi la Bucureşti, în festivalul B'estfest, a primit premiul pentru cel mai bun album - "We Started Nothing" -, acesta fiind şi materialul lor de debut. Formaţia a devansat astfel artişti consacraţi, precum Coldplay şi Duffy.

De asemenea, formaţia Massive Attack a primit un premiu pentru contribuţia extraordinară adusă la dezvoltarea muzicii britanice.

Trupa Coldplay - care se află în turneu şi nu a putut fi prezentă la ceremonie - a câştigat premiul pentru cel mai bine vândut single - "Viva La Vida".

Pe de altă parte, premiul pentru cea mai difuzată piesă a revenit cântăreţei galeze Duffy - care, de asemenea, va concerta în România, pe 26 iunie, la Mamaia -, pentru hitul "Mercy".

Jonny Greenwood, din trupa Radiohead, a câştigat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră originală, pentru filmul "Va curge sânge/ There Will Be Blood".

De asemenea, au fost acordate şi o serie de premii speciale: lui Vince Clark, pentru "o extraordinară colecţie de piese", lui Edwyn Collins - premiul Ivors inspiration, lui Eg White - compozitorul anului şi lui Smokey Robinson - premiul special internaţional.

Premiile şi-au primit numele de la actorul, compozitorul şi cântăreţul galez Ivor Novello, care a fost unul dintre cei mai mari artişti britanici ai începutului de secol XX. Câştigătorii sunt votaţi şi prezentaţi de compozitori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici